Doktor Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Z motorami jest tak samo jaz z samochodzmi ,wszystko zależy od tego jak trafisz, ja kupilem w tym roku dwa sprzęty i jest ok.Jedenemu idzie 5 roczek a drugi ma już 10 , moze mialem farta ale odpukac nic sie nie dzieje, to chyba najlepiej swiadczy o tym ze wiek w przypadku motoru jeszcze o niczym nie swiadczy , dodatkowo jesli myslisz o Chopperze czy Cruiserze to i tu nie jest istotny rocznik i ze wzgledu na mode , sporty maja krótszy żywot ( po kilku latach sa ich nastepcy i stare rzuca sie w oczy), ja osobiscie bardziej bym szukal tego co mi sie podoba a potem zastanawial sie ile to ma lat, mozesz kupis zajezdzone moto 2 letni albo w idealnym stanie 10 latka , nie ma reguly. Jest kilka tematow na forom Choppery , np duze Cruisery, Honda czy Drag Star, moze ten ostatni tytul przekrecilem , tam poczytasz co inni pisza o swoich sprzetach.Moj prywatny ranking moto do 20 tysto; Honda VT 1100Drag Star XVS 1100to ze starszych rocznikówA jak sie upierasz przy 5 latkach to:Suzuki VL 800Honda VT 750 Przy Twoim wzroście nie podchodzibym do typowych Choperów czyli ;VS 800 czy Virago obojetnie czy 535 ,750 czy 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polokokt Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 Witamja na pierwsze swoje moto (wczesniej nigdy nie jezdzilem na czymkolwiek jednosladowym z silnikiem, poimijajac okres robienia prawka) wybralem Honde VT750DC i bardzo sobie chwale. Jesli tylko ten styl Ci pasuje, to motocykl jak najbardziej odpowiedni. Nie ma problemow z moca, jest Jej na tyle duzo ze wystarcza do sprawnego poruszania sie (nigdy nie jezdzilem w dwie osoby, wiec nie wiem jak wtedy motocykl "idzie") ale i nie az tak wiele zeby nie dac rady jej okielznac.Pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 A ja polecam Drag Stara 650. Silnik to praktycznie to samo co w Virago 535 - konstrukcja sprawdzona i praktycznie bezawaryjna, przebiegi rzędu 50 tys km nie robią na silniku żadnego wrazenia. POza tym KARDAN - cichy, czysty, i mozna powiedziec bezobsługowy. Wiadomo ze od 40 KM lepsze jest 50 KM itd itp, ale mocy w zupełnośći wystarcza na wszelkie manewry na drodze. Jesli chodzi o prowadzenie - bajka - niski środek ciężkośći sprawia ze motocykl jedzie dokładnie tam gdzie ty zechcesz, moze nieco trudniej na parkingu, ale przy Twoich gabarytach nie powinno byc problemu.Pozdrawiam.Trafnego wyboru życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Myślę że warto się zastanowić nad Hondą Shadow (bynajmniej nie dlatego że mam ją do sprzedania bo u mnie to 26 tyś). Motocykl ma bardzo nisko umieszczone siedzenie co w tym przypadku będzie bardzo korzystne. Awaryjność tego modelu praktycznie nie występuje. Kwestia tego czy uda się kupić coś w dobrej cenie bo ceny są dość wysokie. =%2F100001%2F100077%2F100479&grupa_p=1&strona=3"]http://moto.honda.pl/szczegoly.php?aukcja=...pa_p=1&strona=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi