Biker_Boy_BOLO Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam. Tak sobie czytam i wyczytałem ze r6 miały problem z drugim biegiem. ja w tym roku sobie zakupiłem R6 i mi czasme właśnie 2 nie wchodzi (przewąznie jak ją przeciągne na jedynce), czy jest coś z nią ni tak?? Jest to mój pierwszy motor w życią wiec sie za bardzo nie znam, a chciałbym aby mi troche posłuzyła. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker_Boy_BOLO Opublikowano 4 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 A i jeszcze jedno ponoć zbyt mocno słychac jak mi sie biegi przełączają, tak pisze bo moze to mieć coś wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 A ja też to mam. Gdy na światłach "przeciągnę" pierwszy bieg to potem drugi (czasem) mi nie wskoczy. Wtedy jak debil (pierwszy na światłach) czekam aż obrotyt spadną, motocykl zwolni i prubuję jeszcze raz wrzucić drugi bieg - wtedy jest OK. Mam tak od 3 lat ale jakoś to olałem bo naprawa pewnie kosztuje... ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 To o czym piszecie to normalna sprawa. 2 bieg Yamahy psuje się od zmiany biegu z 1 na 2 podczas jazdy na gumie, kiedy przednie koło nie jest dostatecznie wysoko uniesione. Objawia się tym, że po wrzuceniu 2 biegu skrzynia zaczyna przeskakiwać (tak jakby łańcuch omykał się na zębatce). Wy musicie po prostu dokładniej wbijać 2 bieg, najlepiej bez klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 problemy z biegami spowodowane byly rurka doprowadzajaca olej na walek biegu jesli jeszcze sie nie zablokowala ani nie zatarl ten walek z trybami 2 biegu i wodzikiem to koszt nie byl by wielki tylko roboty troszke i umiejetnosci chodzi o dobre umocowanie tej rurki ktora poprostu wysuwa sie ze swojego polozenia i walek w skutek slabego smarowania zaciera sie ale jesli juz dojedzie do zablokowania to koszt naprawy nie jest taki wielki w 1500 powinno sie wszystko zamknac Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker_Boy_BOLO Opublikowano 5 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 jeśli bedzie ktoś to czytał z poznania lub mojej okolicy, ktoś kto ma pojecie o mechanice yamahy to chetnie bym sie do niego przejechał aby mi sprawdził ten drugi bieg, oczywiście zapłace za ten "przeglad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacurro Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 no ale to drogo bedzie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 ale to drogo bedzie chyba Normalnie same części kosztują 1500pln. Łączny koszt naprawy może wynieść nawet do 5000 pln. Więc 1500 pln to taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ogólnie 2 bieg w motocyklach to bieg który najszybciej sie zużywa i wyskakuje a najczesciej jak to było napisane wyżej od jazdy na gumie, a co za tym idzie wbijania 2 biegu bez sprzęgła...Naprawa jest dośc kosztowana także radzę oszcedzac dwójeczke ;) A tak na marginesie te pierwsze modele R6 tzn od 98r. do 2000r. miały problemy ze skrzynią i wysakakujacą dwójką i było dosyć o tym głośno. W 2001r. poprawili skrzynke i w tych modelach można zapomnieć o takich problemach(wiem bo sam szukałem konkretnie R6 z 2001r. a nie starszej...)A co do głosnej pracy skrzynki to normalna sprawa...Jeździłem już na Suzuki, Kawasaki i Yamaha ale w kazdej skrzynia parcowała głośno. Biegi nie są synchoronizowane i stąd te odgłosy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi