Z3US Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Witam. Kupiłem sobie nowy gaźnik. Założyłem go, wszytko pięknie i w ogóle. I moto niepali. Niedostaje paliwa. Proszę o konkretne odpowiedzi, bo ja chce jeździć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 A dostaje się w ogóle paliwo do gaźnika?? Spróbuj nalać troche paliwa do cylindra założyć świece i spróbuj odpalić. Jak odpali to znaczy, że silnik nie daje rady zassać paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 1 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Z samym silnikiem jest wszystko w porządku, bo na starym gaźniku działa normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 a kombinowałeś ze ssaniem ??? spróbuj zatkać wlot powietrza i zobatrz czy zaleje swiece , bo może być tak że jawka niemoże zassać mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Z3US dodaj ze ten gaznik masz w jawce bo sadze ze to dosc wazny "szczegolik". A do komory plywakowej wogole dochodzi benzynka? Jesli tak to juz pol sukcesu. Jak nie no to obstawiam zatkane dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 I powiedz na ch*j zmieniałes ten gaźnik? Źle działał? Czy to nadal ta wiejska mentalnosc ze co z DDRu to dobre i niezawodne Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Greedo, oryginalny Jikov potrafi byc wredny. Regulacja poziomu paliwa jest upierdliwa. O stabilnych wolnych obrotach mozna pomarzyc. Wiec sie zbytnio nie dziwie, ze chlopak kombinuje. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Widze że Aster zna ten problem... Do komory pływakowej paliwo dochodzi. Jak będe sie widział z jawką to przeczyszcze te dysze i napisze jakie są następujące reakcje. A mam jeszce takie pytanie. Bo w tym gaźniku jest śuba regulacji składu mieszanki. Może coś z tym być nie tak ? Niby fabrycznie jest ustawione i zaplombowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Byłem u jawci. Przy okazji założyłem odnowione siedzenko ale mniejsza z tym ... Rozkręciłem te gaźnik. Przedmuchałem tam co sie tylko dało i minimalnie podwyższyłem poziom paliwka w komoerze pływakowej. Poskładałem do do kupy i zrobiłem tak jak napsiał jawak: zatkałem ręką wlot powietrza i kopnąłem kopniakiem pare razy starterem. Na ręce osiadła benzyna, czyli paliwo zasysa. Spróbowałem więc odpalić ją. Z kopniaka niechciała załapać, to wziąłem ja na pycha. Pchałem ją 10-15 metrów i raz zaskoczyła na jakieś 2 sekundy. Całkiem nieźle wyrwała do przodu. By mi uciekła :D Ale potem już niechciała , ot jej niepchałem zeby czegoś niezdupcyć. Co mam dalej zrobić ? Żeby jeździła tak jak trzeba ? Iglice mam na najwyższym rowku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Greedo, oryginalny Jikov potrafi byc wredny. Regulacja poziomu paliwa jest upierdliwa. O stabilnych wolnych obrotach mozna pomarzyc. Wiec sie zbytnio nie dziwie, ze chlopak kombinuje. Ale nie z gaźnikiem od Simsona:/ już lepiej Predoma ;] Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 6 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Witam. Wczoraj odpaliłem jawę ! Nawet roszke jeździłem przy domu, ale musze jeszce więcej paliwa usawić i będzie dobrze. Nawet na niewyregulowanym gaźniku wystarczy ze kopniakiem zrobię 1/4 ruchu i już działa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi