gramlin Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 dzis policjant zrobil mnie sromotnie w hu*a...mianowicie lece sobie puszka od rodzinki z pomoza do wawy, z naprzeciwka typ mignal ze paly gdzies stoja, wiec noga z gazu jade spokojnie 60-70 ,zakret w prawo a tu gosc z lizakiem jakby na mnie czekal i HALT, ja sie zatrzymuje, niewiedzialem ocochodzi, typ pokazuje mi suszarke 70km/h i czas pomiaru 1minuta i 15 sekund!!! qrde jakto mowie do niego, a ten sie oburzyl ze niewierze funkconarjuszowi policji i takie tam i ze jak nieprzyjme mandatu i punkcikow to mi wszystko w sadzie grodzkim wytlumacza.....mandat przyjalem, a co moglem zrobic........qrde niemozliwe jedna minuta i 15 sekund, przeciez podczas "pomiaru"bylem hen hen daleko, i do tego zakret.....toc suszarka niedziala przez drzewa i na dodatek policjant niemial suszarki w dloni jak go ujzalem....stal sobie jakies 4 merty od schowanego samochodu, niezdazyl by podbiec i jej odlozyc wniosek taki ze to niebyla moja predkosc i ze dalem sie w hu*a zrobic i niedalo rady wybrnac z tej sytuacji, nastepnym razem niezatrzymam sie i h*j..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1-Girl Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Chu*owa sytuacja.No ale coż, niebieskim nie przetłumaczysz... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZYNA Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Polak zawzse mądry po szkodzie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 dales dupy , ze przyjales mandat - trzeba bylo isc do sądu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Michal nie poznaje Cie. Spie*dalasz przez cala Warszawe przed taksowkarzami i to jeszcze malczerem a zatrzymujesz sie do policyjnej kontroli :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Michal nie poznaje Cie. Spie*dalasz przez cala Warszawe przed taksowkarzami i to jeszcze malczerem a zatrzymujesz sie do policyjnej kontroli :lol: hehe... Przed taksiarzami ?! :twisted: :banghead: Wracając do tematu... wiadomo że mogę Ci napisać, że ja bym nie przyjął, tego mandatu, ale z drugiej strony szlajać sie po sądach i dochodzić swoich praw to w naszym kraju żadna przyjemność... pewnie gdybym znalazł się w takiej sytuacji jak Ty, przyjąłbym mandat dla świętego spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Ja bym nie przyjal mandatuNa protokole kazalbym sobie wpisac czas pomiaru i miejsce gdzie stal glinaZ tych danych to juz prosto wyliczyc gdzie byles 1min i 15 sek temu i ze cie np kolo nie mogl widziecMysle ze wtedy by wymiekli i cie puscili Nie daj sie rolowac palom bo sie jeszcze rozbestwia Pozdrawiam Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Nie tylko w teorii - ja zawsze oscyluje kolo 20 pkt karnych tak wiec kloce sie zawsze - w przypadku opisanym przez gramlina nie ma mocy - przegrali by Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart352 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 A nie był to przypadkiem czas od pomiaru - minuta i piętnaście sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Miałem kiedyś podobną akcję - namierzali mnie w nocy przez kilometr prawie i też czas pomiaru wyszedł w stylu 40 sekund (tyle że ja jechałem dość znacznie szybciej niż 70km/h :banghead: ). Pan niebieski mi wytłumaczył, że teraz mają takie suszarki nowej generacji, że dużo mogą... Po drodze były słupy potężnego wiaduktu (autostrada A4) i drzewa i im to nie przeszkodziło.Co do czasu pomiaru - suszarka pokazuje czas, przez który "śledzi" pojazd, a wynik prędkości który podaje to Vmax z całego czasu pomiaru. Tak więc nic dziwnego w tym co napisałeś nie widzę.Jak dostałeś cynk o patrolu, to trzeba było chociaż tę minutę jechać przepisowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 mi się też podobna sytuacja zdarzyła jak jechałem z ojcem. Na dłuuugiej prostej jechaliśmy jakos tak spokojnie, antyradar włączony i na tej prostej na przystanku stoją psy. pomachał nam (antyradar nawet nie piknął!) i pokazał setke na radarze... skończyło się na 200zł 'za pas' i pojechalismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ja jeżeli byłaby to stosunkowo nieduża kwota to bym pewnie przyjąłjezeli jestes pewny' date=' ze nie popelniles wykroczenia to nie bierzesz mandatu ! pamietajcie, ze na wstepie glina powinien sie przedstawic (stopien imie, nazwisko, nazwa komendy) jezeli tego nie zrobi (a zdaza sie czesto) to niedopelnil swoich obowiazkow i mozesz takiego kolesia teoretycznie olac ! po drugie jak mnie w listopadzie walneli na 40 (mialem ponad, ale nie wiem ile) poprosilem o pokazanie radaru - koles sie wk*rwil i powiedzial, ze od jakiego czasu (podal date) nie musza pokazywac - ale pokazal (ja uwazam, ze musza !)Nie tylko w teorii - ja zawsze oscyluje kolo 20 pkt karnych tak wiec kloce sie zawsze kolego to nie pekaj - w takim przypadku najlepiej jak dostaniesz powyzej 24 pkt. ! ostatnio to przeszedlem wiec wiem ! aby odjac punkty (max 6) to muszisz wylozyc ok. 300 zl, a jak przekroczysz magiczna linie to dostajesz wezwanie na powtorny egzamin (koszt 96 zl za kategorie) masz na to miesiac pod grozba odebrania prawka (przez miesiac normalnie mozesz jezdzic !) a jak zdasz to masz zerowy stan punktow :mrgreen: jedyny problem pojawia sie jak masz wiecej kategorii (jak A i B to jeszcze warto, ale troche sie najezdzisz do osrodka !)A nie był to przypadkiem czas od pomiaru - minuta i piętnaście sekundCo do czasu pomiaru - suszarka pokazuje czas' date=' przez który "śledzi" pojazd' date=' a wynik prędkości który podaje to Vmax z całego czasu pomiaru[/quote''] jak cie namierza to radar zapisuje twoja predkosc i zaczyna liczyc czas od strzalu ! i jak sie zatrzymujesz i zerkasz na radarek to ten czas powinien caly czas rosnac - to jest po to, abys byl pewny, ze to ciebie namierzyl ! (a nie, ze walnie jakiegos kolesia i pozniej lapie sobie kilku nastepnych na ten sam pomiar !!!) wiec jak was walna i czas bedzie stal - mozecie sie klucic i nieprzyjac mandatu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi