Zierek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Witam!Chciałbym wiedzieć od ilu lat można jeździć z pasażerem. Od 17 czy 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinecha Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Jeżeli masz karte motorowerową to powinieneś miec ukończone 16 lat(czyli 17). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Nie ma dolnej granicy wieku umozliwiajacej wozenie pasazera. O mozliwosci przewozenia pasazera decyduje ilosc miejsc motocykla podana w dowodzie rejestracyjnym. Podana w poscie powyzej granica wieku to mit, ktory przewija sie kolejne lata, nie majacy zadnego oparcia w przepisach. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Dokladnie tak jak napisal lukasz-aprilia.Swego czasu poklucilem sie z kilkoma takimi co twierdzili tak jak Pinecha ale jakos ani jeden mi odpowiedniego przepisu nie wskazal.PS: Przepis taki byl ale w czasach gdy na motorowerze jezdzilo sie na karte rowerowa. Gdy wprowadzono kaski i karty motorowerowe przepis ten zniknal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinecha Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Podana w poscie powyzej granica wieku to mit, ktory przewija sie kolejne lata, nie majacy zadnego oparcia w przepisach. Może i masz rację ale jak zdawałem na karte motorowerową to było właśnie takie pytanie i warto to zapamiętac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Dzięki. Ale jakby co, to przyślę wam mandacik do zapłacenia ;) :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 pamiętaj tylko że z pasażerem do 7 lat można jechać nie szybciej niż 40 km/h ;) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 jak zdawałem na karte motorowerową to było właśnie takie pytanie Odrazu widac jak ten co Cie egzaminowal byl na biezaco z przepisami :mrgreen: Podobnie pewien policjant ktory mnie kiedys tam zatrzymal jak z kumplem pocinalem - przepisu nie umial wskazac wiec odpuscil :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinecha Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Odrazu widac jak ten co Cie egzaminowal byl na biezaco z przepisami Pani od techniki która nie ma nawet prawa jazdy ;) testy brała z www.sarbo.pl więc powinny być dobre :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandrasf Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 No ja przed zdawaniem na karte w realu tez robiłam testy z sarbo i natknełam się na ów pytanie ale dobrze odpowiedziałam :P I ostatnio własnie tak sama się zastanawiałam czy będę mogła brać pasazera ale już wiem :mrgreen: ] PozdrawiamSandra :( Ps: Zierek Yamaha BW 50 :D :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ps: Zierek Yamaha BW 50 :D :banghead: No po prostu wymiata. :-DMasz zdjęcia swojej Yamahy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandrasf Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ps: Zierek Yamaha BW 50 :D :banghead: No po prostu wymiata. :-DMasz zdjęcia swojej Yamahy? No jeszcze się nie dorobiłam, jak tylko się dorobię to zaraz umieszczę a Twoja Yamaszka spoko jest :( ja mam czewoną :twisted: a czewony podobno najszybszy 8) PozdrawiamSandra :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi