Skubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 1 NOK = 0.4774 PLNTo daje 47,74 PLN na godzinę. Nieźle :evil: Jechałeś w ciemno, czy miałeś już coś nagranego? W jakim rejonie Norwegii to było? Pozdrawiam serdecznie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jechałeś w ciemno' date=' czy miałeś już coś nagranego? W jakim rejonie Norwegii to było? Pozdrawiam serdecznie [/quote']Jechałem do znajomego dziewczyny, ale pracy Nam nie obiecywał :)Zaoferował pomoc, a później musiałem radzic sobie sam :buttrock:W domu wydrukowałem ulotki, a później wkładałem ludziom do skrzynek na listy :buttrock:Pracowałem i mieszkałem w Bergen, bardzo ciekawe miasto - zbiera największa ilośc opadów, pada tam przez 265 dni w roku, ale ogólnie jest super :buttrock:Malowanie domków, to fajna fucha, bo mały domek to jakies trzy dni roboty, a duzy jakies pieć, więc przy sporej ilości zleceń można sporo zarobić, ale trzeba pamiętać, że tez sporo wydaje sie tam na zycie :buttrock:Przyda sie z pewnoscia jakis środek transportu inny niż autobus, bo czasami trzeba spory kawałek dojeżdżać do "klientów":) Za wynajem mieszkanieaw Bergen średnio płaci sie od 2000 do 3500 NOK :buttrock: Jak juz pisałem chyba tutaj wczesniej, to na prace poprzez biuro pośrednictwa nie ma co liczyć, a zwłaszcza bez znajomości norweskiego.Litwini, ukraińcy i inne ananasy pracuja poniżej 50 NOK za godzinę, tworząc niezdrową konkurencję dla rodzimych firm i władze postanowiły sie tym zająć.Dużo firm z Litwy i Polski zostało zlikwidowanych na rzecz rodzimych biznesów, także może byc ciezko i jedynie gdzie można jeszcze powalczyć to Oslo - tez piękne miasto, ale wiecznie zakorkowane :buttrock: Jeżeli ktoś chciałby szukac jednak pracy przez biura pośredników, to warto popytac sie w norweskich oddziałach Adecco, Wave Personell lub Main Power ;)Dużo polaków pracuje w mleczarniach Tina Milk i tam tez mozna uderzyc bezpośrednio, ale trzeba znać angielski :P Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Umieściłem na stronie krótki filmik z tytułowego wyjazdu. 4MB- Jakość nienajlepsza, trzeba było mocno skompresować bo nie mam zbyt dużo mniejsca na darmowych serwerach. Niestety nie miałem zbyt dużo materiału bo był nagrywany aparatem cyfrowym a nie kamerą. Następne filmy kręcę już kamerą, niezła zabawa i super pamiątka :) downloadKto chce niech ogląda :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Echh fajny ten filmik i sympatyczna muzyczka :buttrock:Wspomnienia pala mnie jak słońce :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi