Skocz do zawartości

Nauka jazdy Wrocław, szkoła jazdy we Wrocławiu - kat. A, A1

spman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie znacie dobre ośrodki szkoleniowe we Wrocławiu? Chodzi mi konkretnie o ośrodki gdzie jest taki sam motocykl jak w WORD, czyli Yamaha TW 125 (taki znlazłem na ich stronie internetowej).

Licze na was.

P.S. ile trwa kurs na Motocykl?

Zobacz http://www.kursant.wroclaw.pl . Wg rankingu WORD w tamtym roku z tej szkoly byla najwieksza zdawalnosc na B. Na A niestety rankingu nie ma (jak wiem z moich przykrych doswiadczen, wysoka zdawalnosc na B nie zawsze sie przeklada na wysoka zdawalnosc na A niestety). Maja tam TW 125. Osrodek jest blisko WORD, wiec z jazdami po miescie trasa egzaminacyjna nie powinno byc problemu. Wyslij najlepiej maila do osrodka, odpowiadaja dosyc szybko.

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D

Nigdy w zyciu nie zapisuj sie na kurs w "szkole" jazdy przy Placu Grunwaldzkim (w Dwudziestolatce) nazywa sie chyba Auto-Moto!!! Totalny brak kompetencji. Ten osrodek "ksztalcenia" nadaje sie TYLKO wtedy gdy jezdzic juz potrafisz i chcesz aby Twoje szkolenie bylo tylko formalnoscia wplaty kasy i otrzymania papierka zaliczonego kursu - to udalo mi sie bardzo szybko zalatwic.

Pozdro

• 2 tygodnie później...

powiem wam.. ze naprawde mało szkół szkoli.. one co najwyżej udostepniają sprzet.. ja zdawałęm w radarze.. powiemn szczerze ze tylko jeden gosc miał pojecie.. teraz ma własną szkołe.. fakt że nie ma TW.. ale planuje już niedługo kupić.. dopiero sie rokreca.. ceny ma fane i szkoli a nie tylko daje pojeździć za 35zł za godzine.. :roll: ale to jest na stabłowicach wiec daleko być miał spman

Znalazłem Sławka. Widać po rozmowie przez telefon że jest sensowny i raczej wie o czym mówi. Ja 7 lipca wyjeżdzam na 1,5 miesiąca więc dopiero pod koniec września zaczne z nim jeździć, ale wstępnie się już umowiłem. Wtedy dam wam znać jak było.

Dzięki Igła.

Psycho_l napisał:
Znalazłem Sławka. Widać po rozmowie przez telefon że jest sensowny i raczej wie o czym mówi. Ja 7 lipca wyjeżdzam na 1,5 miesiąca więc dopiero pod koniec września zaczne z nim jeździć, ale wstępnie się już umowiłem. Wtedy dam wam znać jak było.  

Dzięki Igła.

Psycho_l, a mozesz dac na niego namiary? Bo jak zarobie troche kasy to chce wreszcie robic prawko.

• 5 miesięcy temu...

Witam.

Szukalem czy nie pojawil sie taki topic wczesniej ale niestety nie znalazlem :-(

Chcialbym prosic o polecenie dobrej szkoly jazdy we Wroclawiu. Chcialbym sie nauczyc podstaw i najwazniejsze nie nauczyc sie zle co jest mozliwe jak sie trafi do kogos niekompetentnego.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...=34336&start=50

Tam na ostatniej stronie jest nazwa szkoły i nazwisko instruktora, który potrafi uczyć. Instruktor sprawdzony także możesz do niego się zapisać. Koszt to 700 zł + 200 zł. wpisowe + 60 zł. badania, można rozłożyć na raty.

Jest to blisko WORD-u i jazdy na mieście masz po trasie egzaminacyjnej

Znalazłam adres:

Szkoła jazdy KURSANT

ul. Międzyleska 4

50-514 Wrocław

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Hej.

Nadszedł już chyba wreszcie czas, że stać mnie na prawko na A. Jeden kurs, na jak chodziłem był porażką i powtórki nie chcę. Chciałem iść do http://www.kursant.wroclaw.pl , bo Kaśka polecała tam jednego instruktora, ale na liście widzę, że ten pan już tam nie pracuje.

No i mam dylemat.

Zależy mi, żeby instruktor był kompetentny, nie olewał kursanta podczas jazd po placu i żeby jazda po mieście nie ograniczyła się do jednego przejazdu bocznymi drogami. I żeby motocykl kursowy był taki, jak egzaminacyjny (bodajże Yamaha TW125), bo już się raz uczyłem na ETZ150 a zdawałem na Yamasze SR250 i wiem, jak się takie kwiatki kończą.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Ten instruktor - Marek Flisowski - pracuje teraz w szkole Auto-Fan na Armii Krajowej. Najpierw pracował w Kursancie ale na przełomie roku przeniósł się do Auto-Fana. Instruktor w porządku - ja i moja żona zdaliśmy prawko w tym roku za pierwszym podejściem :buttrock: Ale nie spodziewaj się takiego przygotowania do jazdy motocyklem jak w Promotorze w Warszawie. Facet za to dobrze Cię przygotuje do zdania egzaminu. Pozdrawiam!

Edytowane przez Bartolo