FosGate Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Mam pytanie mam dr 600 i chcialbym odpowietrzyc hamulec przedni jak dokladnie to zrobic ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Może czasem w archoiwum forum poszukasz, co??Wsadź wężyk na odpowietrznik w zacisku. Odkręć dekielek zbiorniczka, zdejmij gumkę.Przygotuj klucz do odkręcania odpowietrznika i DOT4 do wlewania.Wciśnij klamkę hamulca. Trzymaj wciśniętą.Odkręć odpowietsnik, klamka zejdzie do manetki.Nie puszczaj klamki.Zakręć odpowietrznik.Podpompuj klamkę aż będzie twarda.Powtarzaj operację tak długo, aż płyn hamulcowy w wężyki pozbawiony będzie bąbelków.Podacza popmpowania klamką patrz na dno zbiorniczka płynu hamulcowego czy nie wyłażą z przewodu bąble.Jak skończysz dokręć odpowietrznik, założ dekielek, podpompuj hamulec i w drogę.na drugoi raz zanim założysz kolejny temat poszukaj w arcihiwum.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FosGate Opublikowano 20 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 ale ja hamulec mam miekki a nie twardy poniewazwymienialem jeden z wezykow, nawet jak na papuje to hamulec jest miekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siuryt Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Powtarzaj operację tak długo' date=' aż płyn hamulcowy w wężyki pozbawiony będzie bąbelków. [/quote'] Czytaj uważnie, po kilku powtórzeniach powinieneś odczuć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 20 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Bo masz w układzie powietrze. Pompuj tak długo, aż przepompujesz wszystko z układu. I pilnuj u góry żeby nie zabrakło płynu bo znów się zapowietrzy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FosGate Opublikowano 20 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 oki wszystko juz zrobilem i idealnie chodzi :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi