novy Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Witam sprawa miala sie nastepujaca robilem obrotomierz - dziala zlozylem odpalam wciskam sprzeglo 1 i szarpnelo cholernie to nie jest zwykle szarpanie brak sprzegla Jak skladalem to niby wszystgko ok nity docisnalem dobrze raczej wszystko dobrze tylko cztalem w ksiazce "jezdze motocyklem mz" ze popychacz powinien byc w smarze? bo nie bedzie dzialac Raczej nie pamietam zeby on byl w smarze. Hmm a wlozenie odwrotnie tego druta co popychac popycha moglo by miec na to wplyw? a moze brak kulki - nie mam tam kulki a chyba byc powinna Prosze oo rady jutro jeszcze raz bede to rozkrecal ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 a zobacz jak chodzi ci klamka od sprzegla jak nie zalekko to nie wiem czego wina jesli chodzi luzno to sprawa srutu bo on powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 13 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 nie to nie wina srutu bo wlozylem i dalej lipa Ale jutro ja rozkrece To raczej cos przy skladaniu kosza sknocilem Ma ktos moze schemat silnika taki jak byl kiedys w SM (mialem ale nie moge znalezc) Musze zobaczyc jak to powinno byc z ta sprezyna co trzyma kosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Jak dla mnie to pomieszales cos z podkladkami. Kosz wchodzi na taka tulejke i pod ta tulejka jest kilka podkladek dystansujacych. Moze nie wlazyles tych podkladek i kosz obciera o zbierak i dlatego nie masz sprzegla, jak dla mnie to na 100% to ;)Jak inzynierzy wlozyli kulke, to znaczy ze ma tam byc ;) pasuja kulki z lozysk rowerowych ;)masz schemat http://dobczok.serwer.net/etz150.jpg ps nie zapomnij zalozyc kontry ktora blokuje nakretke od zbieraka, bo bedziesz musial znowu rozbierac silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 14 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 dzieki za schemacik Mz zrobilem wszystko bylo Jedynie ta ostatnia plytka dystansujaca byla odwrotnie zalozona No i tez musialem wyregulowac troche tedy od przy prawym deklu. No i jak juz sie zakreca te 3 wkrety sa takie 3 podkladki dystansujace i usunalem 2 i dziala elegancko ;) Po roku stania wszystkie naprawy zostaly wykonane i Mz jest na chodzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Jak dla mnie to pomieszales cos z podkladkami. Kosz wchodzi na taka tulejke i pod ta tulejka jest kilka podkladek dystansujacych. z doswiadczenia wiem ze nie ma to wiekszego znaczenia w dzialaniu sprzegla. ja osobiscie gdy kupilem od jednego magika moja ecie to rozumiesz byl kosz spawany do walu. chcialem zrobic to na git ale nie dalo rady bo w sklepie nie mieli wszystkich tych podkladek i dostalem tylko ta zatrzaskowa. zalozylem jedynie na niej i chodzi wszystko bez problemu wiec po mojemu podkladki odpadaja.moze po prostu nie dokreciles dobrze kosza i po pierwszym wcisnieciu sprzegla sruba puscila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Jak dla mnie to pomieszales cos z podkladkami. Kosz wchodzi na taka tulejke i pod ta tulejka jest kilka podkladek dystansujacych. z doswiadczenia wiem ze nie ma to wiekszego znaczenia w dzialaniu sprzegla. ja osobiscie gdy kupilem od jednego magika moja ecie to rozumiesz byl kosz spawany do walu. chcialem zrobic to na git ale nie dalo rady bo w sklepie nie mieli wszystkich tych podkladek i dostalem tylko ta zatrzaskowa. zalozylem jedynie na niej i chodzi wszystko bez problemu wiec po mojemu podkladki odpadaja.moze po prostu nie dokreciles dobrze kosza i po pierwszym wcisnieciu sprzegla sruba puscila. Tylko ze my mowilmy o 150, a tam jest inne sprzeglo i jak jest za malo tych podkladek to to ma kolosalne znaczenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 sprzeglo jako tako dziala Teraz mam taki dziwny objaw ze mz sama wchodzi na wysokie obroty i pozniej spada i znowu wchodzii Jak wlacze swiatla to sie obroty zmniejszaja ale tez nie mozna ustawic ksiazkowego 1,5 wogole nie da sie ustawic zadnych stalych obrotow Wkurza mnie juz ten motor Zastanawiam sie czy go nei sprzedac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 sprzeglo jako tako dziala Teraz mam taki dziwny objaw ze mz sama wchodzi na wysokie obroty i pozniej spada i znowu wchodzii Jak wlacze swiatla to sie obroty zmniejszaja ale tez nie mozna ustawic ksiazkowego 1' date='5 wogole nie da sie ustawic zadnych stalych obrotow Wkurza mnie juz ten motor Zastanawiam sie czy go nei sprzedac ...[/quote'] Lewe powietrze. Gdzies jest nieszczelny, moze simmering pod alternatorem, albo polaczenie gaznika. Moze byc tez zla regulacja, zerwany gwint na srubie od regulacji obrotow, w korpusie gaznika lub inne... ale to na 80% wina nieszczelnosci Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 zestaw naprawczy gaznika mam pobawie sie tym A moze cos z zaplonem? ale lewe powietrze na 100 procent zakrecam w gazniku powietrze a on i tak chodzi A odnosnie tego simeringa pod alternatorem to jak by sie to jeszcze obiawialo? bylo by cos widac tu przy alternatorze? Oplaca mi sie to robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 zestaw naprawczy gaznika mam pobawie sie tym A moze cos z zaplonem? ale lewe powietrze na 100 procent zakrecam w gazniku powietrze a on i tak chodzi A odnosnie tego simeringa pod alternatorem to jak by sie to jeszcze obiawialo? bylo by cos widac tu przy alternatorze? Oplaca mi sie to robic? Simmering to 2,50zł. Wiec raczej sie opłaca :) Pozatym powinno walic olejem spod alternatora, ale tez niekoniecznie powinno byc go duzo. Przyczyna moze byc tez to kijowe łączenie gaźnika do cylindra, wymien ta gume dla pewnosci Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 no wiec wymienilem wszystko w gazniku dalej dupa ale chyba przynajmniej obroty nie spadaja jak zapale swiatla chociaz sam juz nie wiem. Jeszcze to polaczenie postaram sie zmienic. A duzo zabawy jest z tym simmeringiem pod alternatorem? juz powoli trace nadzieje;( ciekawe ile bym teraz mogl za nia wziac z tym rozsczelnieniem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 nie sprzedawaj maszyny! ja bym tego nie robil... powiedzcie mi prosze jak najszybciej jak to jest z popychaczami(no tymi precikami) w sprzegle wlasnie tego motoru. jakiej powinny byc dlugosci, ile i jakie i jak rozmieszczone... z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 26 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 mam jeszcze takie pytanko ale widze ze nikt tu nie patrzy Czy to lewe powietrze moze wchodzic tedy pod koszem sprzeglowym? widzialem ze tam jest troche starta komora i moze byc maly przeswit takie male wyzlobienie - wyciek oleju delikatny. Jezeli tak to czym moge to uzupelnic zeby to zlikwidowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi