Gość Anonymous Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 w tym przypdaku to zależy tylko i wyłącznie od jakości zdjęcia... bo co innego na foto a inaczej w rzeczywistości... zdjęcia np. R1 są troszkę do dupy, ostatniego TL też... słyszałem też że na polerowane elementy daje się jakiś bezbarwny lakier co chroni je w jakiś tam sposób, tylko po położeniu takiego lakieru tracą one swój głęboki blask i i stają się jak mówisz trochę matowe... tak mi się przynajmniej wydaje... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Z doswiadczenia wlasnego sądze ze stopień połysku w duzej mierze zależy od stopu. Zazwyczaj bardziej "twarde" stopy aluminium nie majątak głębokiego lustrzanego połysku, ale z drugiej strony wolniej pokrywają sie tlenkami. Natomiast elementy wykonane z "miekkich" stopów dają sie wypolerować bardzo pięknie lecz szybko "zachodzą" co wymaga naprawde ostrej zaprawy zeby było ładnie. EDIT: Zalerzy takze od fotografa 8) W przypadku niewłaściwego oświetlenia eksponatu :D ladna polerka wygłąda na fotce mizernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Czy w takim razie stopien polysku zalezy tylko od czasu spedzonego przy polerowaniu' date=' czy tez rodzaj aluminium ma tutaj jakies znaczenie? Bo zadko spotyka sie tak blyszczaca polerka jak na pierwszym zdjeciu. Nawet te nastepne motocykle jakby troche bardziej matowe.[/quote'] śmiem twierdzić, że oba te motocykle mają elementy chromowane a nie polerowne tzn. TL-ka ma wahacz i felgi w chromie a gixxer ma wszystko w chromie(felgi akcesoryjne fabrycznie chromowane) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 co do pierwszego i tych kół to bym się zgodził... ale o drugim... to bym polemizował :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dofo Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 No wlasnie o to mi chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 no wiesz ciężko stwierdzic po fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 no wiesz ciężko stwierdzic po fotkach szczególnie jak ich kiepska jakość nie odzwierciedla rzeczywistego wyglądu :roll: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Mnie osobiście polerka na ramie jednoznacznie kojarzy się z ukryciem śladów po szlifie. Ale obręcze polerowane wyglądają suuper zwłaszcza w połączeniu z dobranym lakierowaniem. No nie zawsze myślę,że lepiej ukryć uszkodzenia chowając je pod lakier i oczywiście o wiele taniej polerka nadaje ten specyficzny niepowtarzalny urok.Niektórzy mówią,że ścigacz to nie choinka i nie musi się świecić, ale mi osobiście podoba się takie moto nadaje mu charakteru :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 to super sprawa ale dużo z tym roboty<szczególnie jak jest przykryte jakimś zafajdanym lakierem> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 12 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Bez bólu nie ma cudu.Coś, co niewiele kosztuje nie daje mi uczucia satysfakcji i spełnienia to nie dotyczy tylko, moto ale całej sfery życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechnowak Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 jak umyje sprzeta to popstrykam foty, bo mam pieknie wypolerowana rame, wahacz i felgi 8) tu fota brudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan starszy1 Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Polerowana rama pięknie wygląda w słońcu wyczyszczony motocykl i odbija się słoneczko jak w lustrze niema nic piękniejszego jak zrobię foty mojego grata to zapodam P.S Zajebisty ten gsxr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_rak Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 P.S Zajebisty ten gsxrNo mi się podoba ta puszka od piwa jako NOS :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 No mi się podoba ta puszka od piwa jako NOS :) 8O a to nie jest zbiorniczek płynu wyrównawczego, czy jakoś tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 a nie cewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi