Skocz do zawartości

Ubezpieczenie OC

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu wykupilem OC na ETz 150 w Deawoo. Po roku postawilem ja w komisie. Firma ta zadnego kwitka do mnie nie przyslala, a ja niczego nie placilem. Moto nadal mam juz drugi rok. I teraz pytania.

1) Czy nadal mam OC?

2) Czy mam do nich pojsc i zrezygnowac?

3) Czy kaza mi placic jakies zalegle skladki? Jezeli tak to znaczy, ze moje OC bylo wazne, czyli gdyby cos mi sie stalo wczesniej to bylem ubezpieczony?

Ktos wie jak to dziala? :?

Dominik zmieniły się przepisy. We wszystkich zakładach ubezpieczeń można wypowiedzieć umowę OC najpóźniej na jeden dzień przed wygaśnięciem poprzedniej polisy.

Dofo nie bardzo wiem jak to jest z Daewoo bo tej firmy już nie ma. Jest teraz Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń (czy jakoś tak) które chyba przejęło pakiet ubezpieczeń Daewoo ale głowy nie dam.

Normalnie umowa przedłuża się na cały następny rok od chwili kiedy skończyła się poprzednia opłacona w całości polisa.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Dofo nie bardzo wiem jak to jest z Daewoo bo tej firmy już nie ma. Jest teraz Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń (czy jakoś tak) które chyba przejęło pakiet ubezpieczeń Daewoo ale głowy nie dam.

Normalnie umowa przedłuża się na cały następny rok od chwili kiedy skończyła się poprzednia opłacona w całości polisa.

I to brzmi logicznie. Tylko, ze od momentu podpisania umowy nie dostalem zadnego powiadomienia. Czyli co - jestem ubezpieczony czy nie? Te 2 lata gdzies sie sumuja i kiedys kaza mi placic czy nie? Nawet nie wiem gdzie isc pytac skoro (jak mowisz) tej firmy nie ma. Ech...