Jasse James Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Mam pytanie.Czy możliwy jest montaż obrotomierza do ogara 205.Jak tak to w jaki sposób?Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Możliwy jest montaż obrotomierza ale elektronicznego. Postaram się znaleźc dla ciebie link. Mozna montować np: od jakiegoś 2-cylindrowca i aby prawidłowo pokazywał obroty zmieniało się "coś" na 2 razy mniejsze :] Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasse James Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Czekam na tego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Juz kiedys byl jakis temat o obrotomierzu zakladanego do simsona o instalacji 6V. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Mozesz załozyc obrotomierz od duzego fiata kupisz go zagrosze na jakimś szrocie a podłaczasz go pod cewke tak aby zliczał impulsy Jak powiedział "simak Enduro" nieobejdze się bez uprzedniego przerobienia obrotka o ile pamiętam trzeba zmienić pojemnośc kondesatora Aha zapomniałem bo nie wiem jak jest rozwiązany zapłon w ogarze 205 iz nie ma tam cewki butelkowej takiej jak np w Jawce. Ale mysle że jesli znasz swoja instalacje to sobie poradzisz.PozdrawiamP.s tu zamieszczam link do forum m16 gdzie jest obszerna dyskusja na temat obrotomierzahttp://dhost.info/mkc/forum/viewtopic.php?t=91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi