Lucass Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Ale czezia prubuje chociasz troszke z tobą zagadać czy wogle?? Bo jak wogle to ja bym obstawiał że to zapłon. Musisz popróbować różne ustawienia cewek (nawet rożne konfiguracje przykrencenie ich do karteru) - u mnie przykładowo iskra występuje w zupełnie innym momencie nż zgranie się kresek na cewce i wirniku. Musisz prubowac metodą prób i blędów. Takie jest moje zdanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Moderski Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Nio ja też uwazam ze to zapłon. Chociasz zbytnio sie nie znam ale u mnie w mojej motorynce kiedys tez musiałem ustawiać zapłon bo tez nawet nie chciał zaskoczyć wogule!Nic a nic :/ I zapłon ustawiłem inaczej niz był na poczatku i wtedy zaskoczyło i chodzi do tej pory :D A z zapłonem to tak jest niestety ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Dobra to teraz sie wypowie człowiek ktory odpali Cz 125 :lol: po pierwsze zapłon 1,4mm a nie 1,5. Po drugie przed jakim kolwiek pchaniem kopanie trzeba gaźnik przelac , tam gdzie tobie wychodzi rurka -ta przezroczysta biała powinien byc przelewak, ja tez go nie mam ale to nie problem.Zdejmyj ta biała rurke i wsadz tam jakis precik tak zeby przydusic pływaki, nastepnie dmuchaj w rurke :mrgreen: przy baku jednoczesnie zatykajac mała dziurke w korku jak ci sie zrobi ciemno przed oczami i nawychasz sie duzo oparów , wtedy gaźnik powinie byc przelany musi z niego ceknac:) potem siadasz na motor i kopiesz u mnie po tych zabiegach pali z pierwszego.ale jak nie pali nic nie gada to trzbea zrobic szlif cylynderka :? P.S to ja do ciebie wysłałem emila czy nie chcesz kupic Cz 125 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 10 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Spoko człowieki dzięki za rady ale ja to już wszystko próbowałem. Teraz jestem chory & brzydka pogoda więc nic nie kręcę.Ale odpali spoko spoko 8) dam radę 8) Ta, to Ty mi oferowałeś CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi