Adam M. Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Mnie to wyglada na zapchany otworek wyrownujacy cisnienie w pompie hamulcowej. To jest wlosowaty otworek w dnie zbiorniczka pompy, obok duzego otwory ktorym plyn przeplywa do pompy.W kazdym razie zacisk tez trzeba zdjac, wsadzic w imadlo by odkrecic odpowietrznik a przy okazji oczyscic srodek. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taboret1 Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mnie to wyglada na zapchany otworek wyrownujacy cisnienie w pompie hamulcowej. To jest wlosowaty otworek w dnie zbiorniczka pompy, obok duzego otwory ktorym plyn przeplywa do pompy.W kazdym razie zacisk tez trzeba zdjac, wsadzic w imadlo by odkrecic odpowietrznik a przy okazji oczyscic srodek. Adam M.Zwrócę na to uwagę. Postaram się dzisiaj coś z tym zrobić. Aha, jeśli ruszę klocki to będzie coraz gorzej... Z tarczy chyba wiele nie zostało.. sa na niej jakieś dziwne wręgi, wytworzone chyba przez klocek, o dość znacznej głębokości. Może się okazać że wymiana klocka będzie konieczna, tarczy w takim razie też?? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Musisz zmierzyc tarcze i porownac jej grubosc z minimum wybitym na tarczy.Co to znaczy ze `jak ruszysz klocki to bedzie coraz gorzej` ?Trzeba rozebrac caly uklad jak koledzy wyzej pisali i naprawic - innego wyjscia nie ma. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taboret1 Opublikowano 8 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Musisz zmierzyc tarcze i porownac jej grubosc z minimum wybitym na tarczy.Co to znaczy ze `jak ruszysz klocki to bedzie coraz gorzej` ?Trzeba rozebrac caly uklad jak koledzy wyzej pisali i naprawic - innego wyjscia nie ma. Adam M. W sumie to masz racje. Rozebrałem całośc. Miałem problem z jeszcze trzema innymi śrubami, ale odpowiednim narzędziem udało się je odkręcic. Klocki chyba nawet sa w nienajgorszym stanie. Tarcze zreszta tez zostawie w spokoju. Pójde pojutrze do jakiegoś majstra, zeby wsadzil calosc w porzadne imadło i jakos odkręcił ta, do spuszczania oleju. Mam nadzieje ze dalej sobie z tym poradze. Dzięki Wam za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taboret1 Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ok, byłem dzisiaj u mechanika z tym wszystkim. Okazało się że to chyba pompa nawala (w sumie to od dawna tak myślałem...). Sprawdził to i kazał odjechać do chaty bo teraz nie ma czasu:) Więc zrobię to sam.. Problem jest taki, że gdy naleje oleju do zbiorniczka, a od dołu nawet zassam, i tak olej nie cieknie. Wydaje mi się że samą siłą ciężkości powinien spłynąć, ale ten stoi w miejcu. Odkręciłem u góry od pompy wężyk, kombinowałem z pompowaniem itp. a olej, chociaż bez problemu powinien, podobno dość mocno lecieć, też stoi w miejscu. Ogólnie w zbiorniczku można zaobserwować trochę dziwnego syfu.. Na dnie, faktycznie są dwie dziurki. Jedna dość spora a druga faktycznie jak włosek. Nie wyglądają na to żeby były zatkane, no ale coś bardzo jest nie tak. O co w tym chodzi? Czy faktycznie któraś z tych dziurek może być zapchana? Jak je odetkać i co z tym wszystkim robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 ta srubeczke na pewno dopasujesz w motoryzacyjnym. mi sie udało ;) ale mialem problem, jak sie ukreciła "na równo" z krawedzia zacisku i nie było jak jej wyjac. rozwiercanie jakos slabo szło wiec wujek przyspawał do tego kawałka nakrętke i jakos odkrecilismy :mrgreen: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taboret1 Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Śrube wykręciłem wsadzając ją w niemałe imadło, kręcąc zaciskiem. Nową, solidną jeden gościu zrobił mi na tokarce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi