Skocz do zawartości

Chopperowaty Chopper dla początkującego/jącej

Pompka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ty to chyba jesteś zafascynowany sprzetami zza wschodniej granicy ;) Taki Ural może i ładnie wygląda ale napewno nie jest idealnym motocyklem dla początkujacej amazonki (facet może sobie poradzi ale dziewczyna będzie się chyba męczyć).

Jednak kiedy taki pojazd o poj. np 500 cm jest "japonią" nie liczy chyba nikt,że sam w gararzu, dysponując podstawowym sprzętem i umiejętnościami naprawicie bądz przerobicie japoński motocykl

Myślisz, że dysponując niewielkimi umiejetnościami lepiej kupić "ruska"?. Zresztą ile kosztuje taki Ural?

Sowieckie sprzety to badziewie jakich malo. Mam na mysli poziom zaawansowania technicznego oraz jakosc wykonania. Widzialem na zywo te wschodnie nowosci na wystawie. Nowe motory kwalifikuja sie do malowania. Wlasciciele dnieprow i urali wiecej czasu spedzaja w garazach niz na trasie. Jesli ktos juz musi miec ruska to niech kupi M-ke lub MW. One byly najlepiej wykonane.Majac dobrze wyposazony garaz mozna samemu zrobic wszystko przy motocyklu. Jezdze juz dosc dlugo, a jeszcze nigdy nie oddalem motocykla do serwisu...

Pompka- nowy ural w stanach kosztuje 8000$ ;) :) :) ( ale ma z przodu hamulec BREMBO)

Worriot troszkę przesadzasz. Ja trochę jeździłem Uralem . W sumie tylko raz tak się spieprzył, że niemogłem go naprawić na trasie (obciął się frez na wieloklinie wałka napedowego). Jak zadbasz o "ruska"to mozna nim śmiało jeźdizć. Tyle, że wymaga to dużej wiedzy technicznej, umiejętności i zaplecza (warsztat). albo sporo kasyna zlecenie remontu. I oczywiście czasu, żeby przeprowadzić te wszstkie naprawy. A cene nowego Urala to coś około 10 tys PLN ale za wersję z silnikiem 650 ccm (a nie 750 jak na zdjęciach powyżej).

O'k. Ale absolutnie nie jest to sprzet dla poczatkujacych. Twoje slowa to tylko potwierdzaja. Bez doswiadczenia i wiedzy technicznej nie warto sie w to pakowac.Ja tez mialem okazje pojezdzic na m-ce. Tego typu motocykle prowadza sie trudniej niz duze cruisery jak intruder, vulcan itp.

ruskie motocykle

zastanow sie zanim kupisz bo to oznacza:

1.deptasz by zapalił

2.dyfer zalewa czesto szczeki

3.pali jak czolg

4.czesci zamienne "nowki sztuki" (po 20 lat i wiencej)

5.silnik nieustannie sie poci

6.czeste odwiedziny garazu wlasnego lub zaprzyjaznioneg mechaika w celu naprawy zepsutej czesci

7.spalanie paliwa nie wystarczy - olej w duzych ilosciach nawet po remontach(taki urok)

8.miejsce niedawnego postoju udokumentowane plama oleju

9.i wiele innych

pisze to na podstawie wlasnych doswiadczen i znajomych

po to by ostrzec i dacdo myslenia

2 tygodnie bylem szczesliwym posiadaczem M72 z wozkiem bocznym

nastepne 2 lata bylem nieszczesliwym posiadaczem M72 z wozkiem bocznym

nastepnie bylem szczesliwy bo w koncu udalo mi sie to sprzedac

kupuje japonie

życze sukcesow.