Pompka Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Ty to chyba jesteś zafascynowany sprzetami zza wschodniej granicy ;) Taki Ural może i ładnie wygląda ale napewno nie jest idealnym motocyklem dla początkujacej amazonki (facet może sobie poradzi ale dziewczyna będzie się chyba męczyć). Jednak kiedy taki pojazd o poj. np 500 cm jest "japonią" nie liczy chyba nikt,że sam w gararzu, dysponując podstawowym sprzętem i umiejętnościami naprawicie bądz przerobicie japoński motocyklMyślisz, że dysponując niewielkimi umiejetnościami lepiej kupić "ruska"?. Zresztą ile kosztuje taki Ural? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Sowieckie sprzety to badziewie jakich malo. Mam na mysli poziom zaawansowania technicznego oraz jakosc wykonania. Widzialem na zywo te wschodnie nowosci na wystawie. Nowe motory kwalifikuja sie do malowania. Wlasciciele dnieprow i urali wiecej czasu spedzaja w garazach niz na trasie. Jesli ktos juz musi miec ruska to niech kupi M-ke lub MW. One byly najlepiej wykonane.Majac dobrze wyposazony garaz mozna samemu zrobic wszystko przy motocyklu. Jezdze juz dosc dlugo, a jeszcze nigdy nie oddalem motocykla do serwisu...Pompka- nowy ural w stanach kosztuje 8000$ ;) :) :) ( ale ma z przodu hamulec BREMBO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 3 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Worriot troszkę przesadzasz. Ja trochę jeździłem Uralem . W sumie tylko raz tak się spieprzył, że niemogłem go naprawić na trasie (obciął się frez na wieloklinie wałka napedowego). Jak zadbasz o "ruska"to mozna nim śmiało jeźdizć. Tyle, że wymaga to dużej wiedzy technicznej, umiejętności i zaplecza (warsztat). albo sporo kasyna zlecenie remontu. I oczywiście czasu, żeby przeprowadzić te wszstkie naprawy. A cene nowego Urala to coś około 10 tys PLN ale za wersję z silnikiem 650 ccm (a nie 750 jak na zdjęciach powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 O'k. Ale absolutnie nie jest to sprzet dla poczatkujacych. Twoje slowa to tylko potwierdzaja. Bez doswiadczenia i wiedzy technicznej nie warto sie w to pakowac.Ja tez mialem okazje pojezdzic na m-ce. Tego typu motocykle prowadza sie trudniej niz duze cruisery jak intruder, vulcan itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki4 Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Ale taki Dniepr czy Ural bardzo fajnie gra, japończyki o pojemności 500 z fabrycznym wydechem to przy nich nic. I oczywiście za Ruskiem każdy obejrzy się na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_virag535 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 miałem ruskai fajny owszem - klimat i klang pierwsza klasaale trzeba się znać żeby utrzymywać go w stanie zdatnym do jazdy - i nie myśle tu o zmianie świecy czy ustawieniu zaworówa ja znalem się zbyt mało i nie było mnie stać na ciągłe inwestycje i naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 ruskie motocykle zastanow sie zanim kupisz bo to oznacza: 1.deptasz by zapalił2.dyfer zalewa czesto szczeki3.pali jak czolg4.czesci zamienne "nowki sztuki" (po 20 lat i wiencej)5.silnik nieustannie sie poci6.czeste odwiedziny garazu wlasnego lub zaprzyjaznioneg mechaika w celu naprawy zepsutej czesci7.spalanie paliwa nie wystarczy - olej w duzych ilosciach nawet po remontach(taki urok)8.miejsce niedawnego postoju udokumentowane plama oleju 9.i wiele innych pisze to na podstawie wlasnych doswiadczen i znajomych po to by ostrzec i dacdo myslenia 2 tygodnie bylem szczesliwym posiadaczem M72 z wozkiem bocznymnastepne 2 lata bylem nieszczesliwym posiadaczem M72 z wozkiem bocznymnastepnie bylem szczesliwy bo w koncu udalo mi sie to sprzedac kupuje japonie życze sukcesow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi