pawolffu Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam chyba ciekawe pytanie. Kupilem nowy aku (bezobslugowy), w warsztacie mi go zalali, podladowali ok 1h, zalozyli i pojechalem. Po pewnym czasie akumulator padl (rozrusznik, swiatla, wszystko), z pomiarow powiedzieli mi ze jest bardzo slabe ladowanie, ale jest i ze najprawdopodobniej jest padniety regulator napiecia. Naladowalem aku na max prostownikiem, zalozylem i jak narazie jest OK. Niestety nie mam jak chwilowo pomierzyc tego ladowania i moje pytanie jest nastepujace: czy skoro w warsztacie tylko lekko mi podladowali aku to potem ladowanie moglo nie dac rady go naladowac podczas jazdy, czy to raczej niemozliwe?Dzieki za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Jesli masz alternator to powinien wyrobic, co nie zmienia faktu, ze po zalaniu aku powinno sie podladowac prostownikiem.Najprosciej bedzie chyba zmierzyc jak u Ciebie faktycznie jest z ladowaniem.Voltomierz do aku i przygazowka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Powinien sie naladowac bez problemu w takim jak Twoje moto, cos nie tak z ladowaniem masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamesko Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Powitać, Ja tez niedawno kupowalem nowy akumulator (sucholadowany czy jakos tak to sie nazywa) Goscie zalali mi go elektrolitem i powiedzieli,zeby przez noc jeszcze ladowac malym pradem. Jak to zwykle bywa, kiedy cos potrzeba, prostownik mam na dzialce a pozyczony mial niestety przepalona diode :buttrock: Chcac niechcac po jakiejs godzinie zamontowalem go w moto i bez problemu zakrecil. Nadal pali na dotyk. W instrukcji napisane bylo ze po zalaniu elektrolitem trzeba odczekac 45 minut i mozna eksploatowac aku (nic nie bylo wspomniane o pierwszym ladowaniu)Tak, wiec prawdopodobnie masz cos z ladowaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi