Skocz do zawartości

egzamin teoretyczny?

Gość tostek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do kogoś kto się orientuje w temacie.może w ostatnim czasie miał podobnie.. ok rok temu zdałem prawo jazdy kat B czyli na samochod i teraz chce zapisac sie na kat A. Czy po kursie bede musial jeszcze raz zdawac egzamin teoretyczny? bo przktyczny na pewno to wiem. A i jeżeli ktoś wie to w jakich granicach kosztuje prawko na motocykl (sam kurs) najlepiej w okolicach wawy ale wszystkie info sa przydatne.

Z gory dzieki i pozdrawiam

Bedziesz musial od nowa chodzic na kurs (30 godzin wykladow + 20 jazdy) potem zdac egzamin wewnetrzny (teoria + praktyka), zrobic badania lekarskie i isc na egzamin panstwowy.

Na egazminie zdajesz teorie (18 pytan z czego 6 z wiedzy motocyklowej, 2 z pierwszej pomocy a reszta z wiedzy ogolnej w tym mozesz zrobic 2 bledy) potem zdajesz plac:

-przygotowanie sie do jazdy (zapiecie kasku itp)

-przepchanie moto przez pare m

-ruszanie (z upewnieniem sie)

-ruszanie na wzniesieniu

-osemka

-slalom

i na miasto.

Na miescie masz jedna z gory wyznaczona trase ktorej ezgaminator nie moze zmienic (najwyzej skrocic).

Co do cen to u mnie wygladalo to:

kurs 500 zl

badanie 30 zl

egzamin pelny 116 zl (20 teoria 96 praktyka) ale w Wawie pewnie ceny beda wyzsze

To by bylo chyba wszystko :P

DOPISANE:

i oczywiscie 70 zl za wydanie nowego prawka ;)

Na miescie mozesz miec jeszcze cos takiego jak hamowanie awaryjne ale to zalezy od osrodka (u mnie nie bylo :P )

dzięki za odp. to troche lipa że znowu za wszystko będe musiał płacić skoro już jedno prawko mam:/ kurde i znowu za lekarza... ostatnio 70 zeta na niego poszlo. no nic mam tylko nadzieje że ten kurs bedzie niewiele drozszy w wawie i ze wszystkim zamkne sie w 800zl. wiecej to im nie dam ;)

pozdro

Gość tostek

no nic to pewnie bedzie trzeba robic to prawko na motur.. niech tylko mi się skoncza te powalone matury i do dzieła. spreze sie i jeszcze bede fajnym motorkiem pod koniec sezonu smigał;)

a własnie może ktos z was jest z okolic wawy i niedawno robił prawko na motocykl. orientuje sie może ile to kosztuje mniej więcej w jakich osrodkach..?

pozdro

mam tylko nadzieje że ten kurs bedzie niewiele drozszy w wawie i ze wszystkim zamkne sie w 800zl. wiecej to im nie dam

To obawiam sie, ze w wawie mozesz miec problem :mrgreen:

...sądzę że się zmieścisz (nawet w Wawie) ...o ile oczywiście za pierwszym razem zdasz...tego życze...

pozdrawiam

Jola

Jeszcze do placu dochodzi hamowanie awaryjne, bynajmiej ja miałem.

Nie do placu tylko do miasta - nie robia tego jak jest brzydka pogoda a w niektorych miastach (np. u mnie) calkem zaniechali :banghead: