Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2003 mam problem.Mam obecnie motor o poj.125cm i chciałbym się przesiąść na coś sportowego tylko niewiem jaki bybył dla mnie najleprzy motor poniewaz nigdy nie jeździłem na niczym powyżej 250cm.Poradzcie mi na co mógłbym sie przesiąść,podajci model i pojemność :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 16 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2003 Drogi Kolego,napisz posta tak, żeby można go było zrozumieć, bo w obecnej formie jest trochę nieczytelny. Nie wiem, o co pytasz, nie rozumiem, co to jest średni motocyklista ... Chętnie bym Ci coś poradził. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 mam problem jestem średnim kierowcą motora to znaczy jerzdże 2 lata na 125cm a na wakacje chciałbym sie przeżycić na jakiegoś ścigacza kto mi poradzi jaki model i pojemnośc byłaby najlepsza dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Lutego 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 Zmieniam, bo gość coś niecoś powiedział.Może Virago 250 - sympatyczne i nie za drogie. A z większych na początek świetna jest ER500 lub któraś z serii CB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 17 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 To zależy, jaką masz 125.Jeżeli jest to w miarę nowoczesny motocykl np. NSR, lub jakiś Włoch o mocy 15 KM i więcej, to powinieneś szukać czegoś w rodzaju GPZ500S, GSX-F600, może nawet CBR600F.Jeżeli był to motocykielek typu GN (którego bardzo szanuję!), lub słabszy np. coś z dawnych Demoludów, nie powinieneś się śpieszyć i dobrze byłoby wskakiwać na GS500E, ewentualnie XJ600. Sprawa jest jeszcze zależna od:- Twojego wieku- temperamentu- stażu na 2 kołach- kasy- Twojej wielkości / masy- innych indywidualnych preferencji i uwarunkowań wewnętrznych :lol: Na każdym możesz nie dać sobie rady, a jednocześnie nawet smoka możesz opanować szybko. Zależy.Nie polecam pojemności <400/500ccm, bo ciężko sprzedać. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 17 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 VX hmm zgadzam się, ale jeżeli On jeździł na WSK 125, to na serio ja nie polecam GPZ czy GS 500.......Szczerze to za duze moto po np. WueSce.... Swoją drogą kolega jeździł RS i po przesiadce na GPZ model zdławiony chyba do 27 KM :? stwierdził, ze wraca do RS......różnie z tym bywa z pozdrowieniami BORSUKLES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 17 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja mam podobny problem. Otoz mam moto 125cmm o mocy 12km i chcialem sobie zmienic na Cb400 ale jak sie przejechalem CB450 to stwierdzilem ze conajmniej musze miec 550cmm i wlasnie zaczynam wypatrywac jakiegos GPZ550 powyzej 85roku. Coz kasy za duzo nie mam wiec grzebie w starociach, bo jeszcze kask, buty rekawice i poleci po kieszeni :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 17 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2003 Napisałem, zę zależy.Mam kolegę, który zaczął od Bandita600, a po roku przesiadł się na VFR800. Jeździ, żyje, ma sie dobrze.Każdy wybór powinien być przemyślany. Inny kolega kupił po ETZ150 GPZ500 i po 2 tygodniach trafił na rok do gipsu, poskładali go na drutach, przeszczepial skórę ... już chodzi. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi