IRBIT Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Czy ma ktoś jakieś informacje na temat skrzyń 5 biegowych w radzieckich boksrerach ?Gdzie takie skrzynie można kupić ?Ile mogą takie skrzynie kosztować ?Jak sie takie skrzynie sprawują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 http://www.motopan.com.ua/foru/korobka.htm Pod tym adresem można zobaczyć i zamówić komplet wałków i kół zębatych, jakie robią Ukraińcy na zamówienie, do standardowej obudowy skrzyni biegów Dniepra. Koszt takiego kit'u, to około 50$ plus koszty wysyłki. Dla wersji 4 biegowej z "8" gwarantują 155km/h, a z "9" 184km/h. Wersja 5 biegowa ma odpowiednio 149km/h i 177km/h. Z załączonych zdjęc i opisu widać perfekcyjne wykonanie. Do Urali niestety nie robią! Ale warto popatrzeć. Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 O wałkach i kołach słyszałem już, ale podobno można już kupić fabrycznie nową skrzynie 5 biegową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Powiem wam, ze co samemu zrobisz to nie po ruskich. Zajmuje sie tymi motocyklami juz troche >chyba prawie zawodowo<, przewinęło mi się kilka motorków. A skrzyń biegów to wybitnie dużo zrobiłem. Ruscy >potocznie mówiąc< potrafia wszystko - krzywa odkówka kół zębatych to nic, a jeśli koła zębate na wałku sprzęgłowym lub on sam ma bicie 1mm to jest nic. Powiem wam jak bym kupował to tylko wałki i sam zkładał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 A słyszałęś o oryginalnych skrzyniach 5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Coś ta strona nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Nie słyszałem ale ja i tak nie mam zaufania. Nowego ruska jak kupisz dzis z salonu też trzeba rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi