rommi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Hej, posiadam VFR800 również. Więc możemy pogadać o niej troszkę, choć mam ją dopiero od roku - jestem z niej b. zadowolony.Wygodna pozycja za kierą oraz nie przeciętne osiągi, a co za odgłos przy sportowym wydechu... hmmm, miodzio. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Co V4 to V4, VFR to juz do legendy przeszla.Gratuluje zakupu, nic lepszego nie mogles kupic. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mairj Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 No właśnie nie do końca jestem zadowolony z jej mocy, wcześniej jeździłem X-11ką i teraz trochę mi brakuje tej reakcji na odkręcenie manetki- cała reszta nie może być lepiej !! A tak na marginesie to mam do sprzedania oryginalne hondowskie kufry boczne robione specjalnie do VFR-ki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 No nie dziwie sie ze czujesz roznice.Jak tu porownywac VFR do X11 ?VFR brakuje przeciez ok. 0,3 litra,parunastu koni i tylez Nm.Ale ja nie nazekam,VFR-ka jest typowym motocyklem turystyczno-sportowym,a u mnie ta czesc "turystycza" jest wazniejsza,jakbym chcial cos bardziej sportowego to bym sie za CBR - RR rozgladal.A co do mocy to nie moge nazekac,jezeli potrafi motor wejsc na gume samym tylko gazem bez strzalu ze sprzegla - to ma mocy pod dostatkiem ;) A najwazniejsze co sie u mnie liczy to jest legendarna juz niezawodnosc tych silnikow. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Gratuluje zakupu' date=' nic lepszego nie mogles kupic. [/quote']mogles ;) VFR RC36, powie Ci to kazdy, kto jezdzil oboma sprzetami - tak slyszalem :mrgreen: osobiscie nie mialem przyjemnosc dosiasc 800, wiec nie wiem, czy to tylko kit czy prawda. ale znam goscia (wlasciel jednego z trojmieskich salonow), ktory na 750 przejezdzil okolo 30tys km, a na 800 (te pierwsze wersje z wtryskiem) okolo 20tys i lepiej mu sie prowadzilo/jezdzilo 750. moze to tylko jemu, wiec jak ktos jezdzil oboma, niech zarzuci swoja opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Ale ja nie nazekam' date='VFR-ka jest typowym motocyklem turystyczno-sportowym,a u mnie ta czesc "turystycza" jest wazniejsza,jakbym chcial cos bardziej sportowego to bym sie za CBR - RR rozgladal.... .... A najwazniejsze co sie u mnie liczy to jest legendarna juz niezawodnosc tych silnikow.[/quote'] Co do osiągów to prawda że jest wiele mocniejszych maszyn, podejmując decyzję o zakupie głównie brałem pod uwagę niezwodność jednostek napędowych VFR'ki oraz komfort podróżowania.Znajomy miał jedną z ostatnich 750 i przejeździł nią naprawdę sporo kilometrów bez najminiejszych usterek...Całkiem możliwe (nie wiem), że 750 były lepsze od 800 na wtrysku, ja posiadam pierwszą wersję 800 rocznik '98 - jeszcze na gaźnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 siema, Czy możecie mi powiedziec jak jest z tym spalaniem w VFR 800 ? Krążą mity, że 800 pali dużo więcej niż 750. Druga sprawa to gaziory. Caly czas byłem przekonany że 800 jest od początku produkcji na wytrysku. Jak prowadzenie ? Hamulce ? Czy może ktoś jeździł na 750 i późńiej na 800 ? Oczywiście pytam się o model RC46 (1998-2001). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Druga sprawa to gaziory. Caly czas byłem przekonany że 800 jest od początku produkcji na wytrysku. To może ja jestem w błędzie, możliwe że RC46 (bo taką mam) jest na wtrysku, teraz to już sam nie wiem.... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 to zajrzyj pod owiewki czy masz gazniki:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 VFR 800 FIRC46I miala od poczatku produkcji (1998) wtrysk.Jak sam skrot w nazwie wskazuje;FI - Fuell Injektion SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 No to super - wyszedłem na debila co nie wiem na czym jeździ... :oops: Prawde mówiąc to nigdy nie zdejmowałem owiewek - nie potrzebowałem... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Ok, Temat wtrysku zakończony :banghead: TO teraz może napiszecie jak z tym spalaniem i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 No to super - wyszedłem na debila :banghead: moze troche:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rommi Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mi spala około 7 l. na 100 w mieście (czasami lubię odkręcieć - no może częściej niż casami :twisted: )Natomiast zauważyłem że jak zalałem do mojej VFR;ki V-Power Racing to zrobiła się b. elastyczna, co za tym idzie i spalanie zmalało.......no i przedewszystkim lepiej idzie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Spalanie - od 5 do...........10-12 Ltr/100 jak jej dasz po garach na autostradzie.Srednio wychodzi 6-8 Ltr/100 Hamulce - zabujcze, Honda wogole ma super hamulce (CBS)Combinated Break System,wiesz jak to dziala ? SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi