hormon Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Hej . Mam skuterka TGB 101s od sierpnia 2003 , fajny motorek . Nie mialem z nim zadnych wiekszych problemów . Nastukałem juz nim 13000 km , po 6000 km zamontowalem Tłumik Sportowy Leo Vincie ZX , tłumik byl nowy. Oprucz wymiany paska , niektorych czesci na wariatorze nic sie nie stalo. Az ostanio cos sie zaczelo dziac . Skuter sie dziwnie zachowoje. Jadac i wciskajac mu manete na max skuter przyspiesza ale bardzo wolno , nie wydaje z siebie nawet polowy mocy ktora posiada , przez cały czas ma wysokie oboroty. Rozkrecilem obodowe , pasek sprany w 100% wszystko po stronie wariatora az do samego walu sprawne w 100% co i jak ze sprzeglem niestety nie wiem bo nie dalem go rozkrecic :oops: PRobowałem wielu sposobow ale nic nie wypalilo. Wyczytalem ze przyczyna tego muła moze byc zapchany tłumik. Jutro kupie Rozpuszcalnik nitro i ładnie go przeczyszcze , to ze tłumik jest zapchany jest bardzo mozliwe bo ostatnimi czasy skuter mi bardzo dymil i z wydechu kapal olej . Wiem ze na tym forum malo skuterzystow ale moze akurat ktos sie znajdzie , na innych forach o tematyce skuterowej nie uzyskalem interesujacej mnie odpowiedzi . Czy ktos z was miał takie problemy ?? Jak łatwo rozkrecic sprzegło w skuterku ?? Help :roll: :roll: PS tutaj macie fotke tego tłumika :arrow: http://www.bikepics.com/pictures/273795/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Mi sie wydaje skoro sie wkreca na wysokie ale nie ciagnie to wydech jest czysty, ale sprzeglo sie slizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 zalej wydech "krecikiem", bedzie jak nowka :) jakis czas temu bylo o tym na forum, dokładnie w motorowerach Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Sprawdz czy na tylnej zebatce lancuch naciska rowno na kazda jej czesc. Podejrzewam zosiowana tylna zebatke.Jedno pyt To sie dzieje na wszystkich biegach czy tylko na wyzszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Wlanie on nie sprawia wrarzenie ze sie slizga tylko ze nie wydaje z siebie mocy , tak jakby cos blokowalo w tlumiku , podobnie bylo w standardowym tlumiku w ktorym byly przegrody itp , zaraz ide zalac go nitro bo krecika nie mam :) i zostawie na 2 dni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ale mi nie chodzi o slizganie. Jezeli w niektorych miejscach lancuch mocniej naciska na zebatke to to dziala na podobnej zasadzie jak bys biegl z beczka z woda na plecach. Przechylajaca sie w niej woda bedzie Ci przeszkadzac. Tak samo moze byc tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Stary dziek za rady ale spojrz na temat ja mam problem ze sktuerem ;) a tam - biegów brak - Zebatek brak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Dobra naprawilem juz moja kosiare , przeczyscilem tlumol rozpuszczalnikem i jest git .temat mozna zamknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Dobra naprawilem juz moja kosiare ' date=' przeczyscilem tlumol rozpuszczalnikem i jest git .temat mozna zamknac[/quote'] kurde ty naprawiłeś a ja sie wykazać nie moge :lol: chcialem napisać ostatnio właśnie w Orionie czyściliśmy tłumol bo były identyczne objawy jak u ciebie tylko ze tam był tłum seryjny, a objaw szukaliśmy też prawie w całym silnikupozdro miłego katania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi