Skocz do zawartości

klejenie baku?

Meydey
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

MAm mały problem, otóż w mojej CZ mam bak od DT i zauwazyłem, że lekko przecieka na dolnym złączu z lewej strony, biegnie też zaraz pod nim dyfuzor. I czym byście radzili to zakleić? Może włuknem szklanym i klejem zywicowym, albo czyms innym? Trzeba jednak brać pod uwagę gorąc w tym miejscu od dyfuaora.

moim zdaniem wlokno i zywica to nienajlepsza technologia - moze odpasc, a na pewno jesli ma sie trzymac to trzeba dac wieksza late i bedzie widac... Ja zanioslbym bak do goscia ktory zajmuje sie spawaniem plastikow i robi to dobrze - czyli kogos takiego z polecenia. Jesli to robi specjalna maszyna i ma dryg w reku to powinno byc git, bo ten wyciek u ciebie to cos niewielkiego... Byc moze tylko trzebaby przed spawaniem bak napelnic woda - opary paliwa sa palne i wybuchowe, wiec przed spawaniem napelniamy bak woda i wowczas spoko mozna spawac. Po spawaniu nalezy go dokladnie osuszyc, wiec do spawania zdemontowalbym kranik paliwa itp.

co do spawania to fakt są zakłady które takie coś zrobią,

Byc moze tylko trzebaby przed spawaniem bak napelnic woda - opary paliwa sa palne i wybuchowe, wiec przed spawaniem napelniamy bak woda i wowczas spoko mozna spawać

a tekiej metody nie polecam bo niedaje to gwarancji uchronienia się przed wysyłką na tamten świat. Są także specjalne masy do zaklejania dzur w zbiornikach- jest to dwuskładnikowa "plastelina" która po zmieszaniu twardnieje w okolo 15 min i jest tak twarda że można ją z powodzeniem wiercić i gwintować

pozdrawiam

moim zdaniem wlokno i zywica to nienajlepsza technologia - moze odpasc, a na pewno jesli ma sie trzymac to trzeba dac wieksza late i bedzie widac... Ja zanioslbym bak do goscia ktory zajmuje sie spawaniem plastikow i robi to dobrze

Baki od DT są metalowe. Tyle te nowe 50 od 99 mają plastikowe.