Enduroboj. Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Dzięky chłopaki, że mnie oświeciliście, niedaleko mnie mieszka koleś który zajmuje się robieniem rur z kwasówki. A więc kiedy tylko wpłynie mi jakaś kasa udam się do niego i zakupie to co będzie mi potrzebne :lol: Odrazu nasuwa mi się pytanko o jakiej średnicy ma być ten tłumik i ta rurka z dziurkami która idzie przez środek?? Bo pomiędzy to, chyba wełna pójdzie bo tego cuda które użyli na www.dt125.de nie wytrzasne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Do TS 70 Średnica powinna być między 18-20mm. Co do wytłumienia to może być nawet taka wata mineralna do ocieplania budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 chyba rzaden z forumowych mechaników nie czytal tego tematu. od razu by nas zbluzgali za te tlumiki (samoróbki) :) i za wszystkie nieoryginalne kocowki . ehhh te zjawiska falowe :? chyba wiecie o czym mówie ... :roll: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 chyba rzaden z forumowych mechaników nie czytal tego tematu. od razu by nas zbluzgali za te tlumiki (samoróbki) i za wszystkie nieoryginalne kocowki . ehhh te zjawiska falowe chyba wiecie o czym mówie ... Wiemy :roll: ale tak czy inaczej, to pomaga fakt, że do nowego wydechu trzeba postroić silniczek bo sama zmiana wydechu bez regulacji to tak nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A ja mam pytanko. Czy koncowke trzeba w jakis sposob wylicz (tak jak dyfuzor)?? Rurka idaca w srodku (ta podiurawiona obwinieta wata) powinna miec taka srednice co rurka laczaca dyfuzor z koncowka (tak??), a jak z obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wiecie co, może jestem ciemniak ale nie wiem co to jest zjawisko falowe :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A ja mam pytanko. Czy koncowke trzeba w jakis sposob wylicz (tak jak dyfuzor)?? Rurka idaca w srodku (ta podiurawiona obwinieta wata) powinna miec taka srednice co rurka laczaca dyfuzor z koncowka (tak??), a jak z obudowa?Teoretycznie niby tak. Ale jak dasz średnice przlotu 20-22 do 125 to powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wiecie co, może jestem ciemniak ale nie wiem co to jest zjawisko faloweposzukaj na forum albo w google.pl => zjawiska falowe :) w skrocie chodzi o to że spaliny "wypluwane" z cylindra odbijaja sie i wracaja do cylindra. nieoryginalne wydechy są obliczone pod inne silniki a samorobki nie sa wogole liczone co zakluca poprawny przebieg spalania i moze powodowac wypalanie tloka a w 4T zaworów :? Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Sorka że znów powracam do tego tematu jednak ni chciałem zakładać nowego tylko po to aby zapytać się o taką bzdure. W mojej TSce jest pogięta fajera. Poprzeczka jest wciśnięta jakieś 2-3cm. Zastanawiałem się nad fajerą od CRki bo koleś ma na allegro: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48063766A także nad tą: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48756781Lub nad tą: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48673462Powiedzcie mi która z nich była by najlepsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tej z Hondy bym nie wziął bo to jest ze starego motocykla i nie wiadomo czy też jest prosta. Ta druga jest stalowa ale w TS to chyba nie ma znaczenia w dodatku jest nowa czyli w 100% prosta i tą bym wziął.Ta trecia jest jakas taka wysoka i dziwna - tej też bym nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Dzięki za rady. Teraz musze tylko sprzedać moją najukochańszą motorynke i będe miał kase na dokonczenie TSki :P Smutno mi że musze się z nią rozstać:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi