Witas Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Juz coprawda zadawalem to pytanie ale chyba w zlym temacie (chper/crusier) i dlatego nie dostalem odpowiedzi.Chodzi mianowicie o ogranicznik predkosci w mojej Magnie z 1982. Mozna max jechac 140km/h dalej na 6 biegu silnik poprostu nie wkreca sie powyzej 5 tys obrotow (chyba ze z wiatrem :( ) Wiecie jak sie tego pozbyc i w jaki sposob zostalo zalozone.Napewno jest to fabryczne ograniczenie a nie zadne zalozone pozniej przez ktoregos z wlascicieli, ten model poprostu tak mial nawet predkosciomiez jest tylko do 90 mil/h (wersja amerykanska).Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Skala predkościomierza o niczym nie świadczy...Nan rynek amrykański tak właśnie wychodziły motocykle, nawet jamaha xs1100 eleven miałta tak samo wyskalowany licznik a jeżdzić można było szybciej. MOże masz po prostu przestawioby rizrząd i stąd to "ograniczenie"Miałem magne i jedyne co proponuję w tym układzie to szybko sprzedać tym bardziej ten rocznik (druga połowa '83 roku zostało wprowadzonych- czyt. wyeliminowanych wad materiałowych) Pomimo to ten motor jest sens kupic po roku '86 - super magna. Awaria goni awarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Siwy u mnie jak na razie żadna awaria niczego nie goni. Nie będę po raz kolejny pisał elaboratu o tym silniku , po prostu wszystko zależy od eksploatacji i prawidłowego serwisu. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Cieszę się i obyś dalej miał szczęscie. Fakt jednak jest faktem - te silniki posiadają dużo wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi