Tomekrudy Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mam już rozpołowiony silnik i pomyślałem, że wymienie simmeringi :( Chce wymienić ten pod sprzęgłem i zebatka zdawcza. Tylko jak to dobrze wyjąć i założyć nowy potem. Mógłby mi ktoś to dokladnie opisać, z góry dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Starego simera to poprostu wybić go, ja używałem małej rurki i młotka. Jedno stukniecie i simering wychodził. Z nowym to oczywiście juz trzeba delikatnie, aby nie nadwyręzyć spręzynki. Oczyszczasz miejscne na simera wkładasz go w dane gniazdo i przykładająć kawałek deseczki stukasz lekko jakims narzedziem i powinno wszystko grać. Ja zawsze tak robiłem. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekrudy Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Jakiej sprężynki :D ja tam niewidzialem nic takiego :P Ah no i jak wyciągnąć ten pod zębatką zdawcza ? on jest na wałku nabity tak, mam ten wałek wyciągnonć czy jak :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 w z jednej strony simmering jest zamkniety, z drugiej widac sprezynke, ja go leciutko zeby nie porysowac zebatki wydlubalem jakims ciekim narzedziem, latwo poszlo bo i tak byl luzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Simmeringi powinno sie wymieniać po każdym rozpołowieniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Przy każdym napisaniu w temacie posta powinno się patrzeć na datę poprzedniego.Co nie zmienia faktu, że masz rację. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi