cabaniero Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ja za prom z Cuxhaven (Niemcy) do Harwich (Anglia) placilem 300 zl. Ja + motocykl. Tylko to bylo w kwietniu, czyli przed sezonen...teraz moze byc troche drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ja za prom z Cuxhaven (Niemcy) do Harwich (Anglia) placilem 300 zl. Ja + motocykl. Tylko to bylo w kwietniu, czyli przed sezonen...teraz moze byc troche drozej. Właśnie wczoraj dowiedziałem się o takiej możliwości i tak też zamierzam jechać :D Wg. cennika na ich stronie motocykl + kierowca ma kosztować 69 funtów, razem z jakąś kabiną "economy" - mam nadzieję, że istnieje opcja bez kabiny, to pewnie taniej by było.Mam chwilowo trochę problemów formalnych, nie wiem czy zdążę zarejestrować moto :/ no ale jakoś to chyba będzie, zwłaszcza, że w UK już praktycznie wszystko ustawione i nie jadę w ciemno :PWstepny plan: wyjazd z Gdańska 29. czerwca rano, przyjazd do Hamburga, tam nocleg i 30. czerwca o 17 prom z Cuxhaven, 1 lipca o 10:30 jestem w Harwich, stamtąd 250 km do Witney, z czego 200 km autostradami... zapowiada się dobrze, jeżeli wcześniej nie będę miał żadnych problemów technicznych/formalnych z moto to wyprawa zapowiada się super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 To w sumie najlepsza alternatywa dostania sie do Anglii.... a na promie kabine ekonomy (inside) kupisz nie wiele drozej niz tylko miejscowe w fotelu...a wyspisz sie dobrze i wypoczniesz... wyrka te choc niepozorne sa bardzo wygodne...sam sprawdzilem... ja nocowalem w Lubieszynie zaraz przy granicy... o 7 rano wyjechalem, ale zrobilem blad ze czesc trasy jechalem raczej lokalnymi drogami...a nie autobanami...bo w efekcie mialem niezlego stresa czy wogole wyrobie sie na prom...udalo sie prawie na styk... ale traska byla ciekawsza niz nudne autobany... pozdro i udanego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zrobiłem już rezerwację wstępnie... wyliczyli mi 64 funty (ja + motocykl + kabina ECO, dzielona na dwie osoby - btw. wychodzi mniej niż za tunel 8O do którego oczywiście trzebaby doliczyć koszty dojazdu przez Francję, itp.) :roll: Do 20 muszę przelać im kasę... jak potem wygląda sprawa odbioru biletu?Ciągle walczę jeszcze z kilkoma problemami formalnymi - próbuję odebrać stały dowód rejestracyjny przed wyjazdem, nieco za późno przypomniałem sobie też że mój paszpoport rok temu stracił ważność a nowy może być przydatny przy podjęciu pracy :mrgreen: No ale nic, jadę tak czy tak i nic mnie już nie powstrzyma :mrgreen: 29. wyjazd, nocleg w Hamburgu, 30. melduję się na promie i 1 lipca o 10:30 ląduję w Anglii... wczesnym popołudniem jestem na miejscu i kombinuję co dalej :POprócz formalności do zrobienia pozostało jeszcze kilka rzeczy - muszę dorobić bagażniki do moto (ślusarz juz umówiony na przyszły tydzień), kupić jakiegoś tankbaga, kombinezon przeciwdeszczowy, olej na ewentualne dolewki itp., czasu mało bo właśnie zaczęła się u mnie sesja i non-stop mam jakieś egzaminy, na niczym nie można się skupić... Tak z ciekawości - co z osobami, które tak gorliwie snuły plany wyjazdu na początku tego wątku? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 a osoby te dalej kombinuja - ja np. czekam na wyniki matur zeby byc pewnym do konca co i jak ZŁOZE papiery tam gdzie mam złozyc i spadam na dzień dzisiejszy wyjazd 20 lipca z wawy (śiamolotem) + kilka osób :P do naszego forumowego KUMPLA mur.doc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERMI Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 hejka powiem tylko tyle że 'co sie polepszy to sie popieprzy" zcekam juz 3 tyg. na nowy wariator i pasek do mojego sqterka termin 29 czrwc. jak najbardziej realny z tym małym ale... oczywiście jak to mówia moi przyjaciele "kto jedzie okaże sie dopiero na granicy" ale ducha nie trace choc moj wyjazd bedzie na 3 tyg. bo wybieram się na wyprawę skuterowa do Grecji. Po następnych 2 tyg. wracam do GB i wtedy to juz tylko na zlocik na Stegny. (mam nadzieje ze sie dogadam z pracodawcami) :evil: nawet nie wiecie jaki to bool nie jezdzic :cry: jak stane na 2 koła to jade jak nie to dam znac.ERMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 ERMI, współczucia :? Awaria maszyny potrafi zepsuć każdy wyjazd... z moją Suzi póki co wszystko w porządku i mam nadzieję, że tak zostanie :roll: Jak na razie wszystko idzie ok i 29. skoro świt opuszczam 3miasto. Dzisiaj kupiłem sobie kombinezon przeciwdeszczowy louisa, mam nadzieję, że nie będzie potrzebny na trasie :evil: Bilet na prom zarezerwowany, muszę tylko kasę przelać. Konkretnie o szczegółach napiszę jeszcze później. pozdro! [ Dopisane: Poniedziałek Czerwiec 20, 2005 10:43 pm ]Właśnie zapłaciłem za bilet na prom, teraz juz nic mnie nie powstrzyma... mam nadzieję :(ERNI - daj znać którędy dokładnie chciałbyś jechać... ja zamierzam wyruszyć baardzo wcześnie rano, trasą na Szczecin, granicę przekraczam w Kołbaskowie i stamtąd już droga prosta do Hamburga, gdzie kończę marszrutę dnia pierwszego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERMI Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Hej jak mowiłem - pasek juz mam, lada dzien bedzie reszta bebechow. No mam nadzieje ze uda mi sie pokompletowac również reszte kwitow i pojade a mam determinacje straszna od tego poj.. .panstewka. Zobaczymy czy uda mi sie przyspieszyc pewne sprawy. :twisted: Samo życieJakby co to dawaj jakies znaki - mogą byc dymne (wyłącznie wynikłe z palenia kapcia :idea: ) to zawine sie na spokojnie po wyjezdzie do Grecji. czyli okolo 15 sierpniaPOWODZENIA !!!Skubi WIELKIE dzieki za konkretne info juz działam :banghead: ERMI Teoretycnzie można zaczac ustawiac nastepna grupe co? co do trasy to myslałem żeby jechac do Calais na prom z nocowaniem właśnie gdzies po drodze w gastchofie :banghead:. no a sama GB to już konkretna pała??? na razie zaczepiam kontakty ze strony Skubiego :banghead:. Ale... ale... Cuxhaven przy tych cenach to lepsze rozwiązanie. Promami sie troche napływałem więc jak masz spędzić powyzej 5h na promie to z doświadczenia wiem że lepiej wziąc kabine z WC i prysznicem,wewnetrzną. dopłaca sie nie wiele więcej a czlowiek wstaje wypoczety i świeży. Powiem jeszcze, że jak udało mi się wytargowac 2 osobowa to nigdy nie zdarzylo mi sie aby kogos dokoptowali do mnie. :evil:) Acha i nie zalej pały bo celnicy każa dmuchać jak coś poczują heheh...I uważaj na złodziei i dziwki bo jest ich więcej na promach niz sie wydaje na 1 rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 No więc jadę... jestem już spakowany i gotowy do drogi... jeszcze tylko wyskocze moto zatankować i spać... jutro o 4 pobudka i skoro świt uderzam w trasę... pierwszy przystanek - Hamburg, może uda mi się tam dorwać do kompa i coś naskrobać jeszcze przed wypłynięciem. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 witam ja startuje w niedzieleJest mała zmiana planów bo mam przystanek koło poznania a potem dopiero w niemczech.Odpadł mi przystanek w Holandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Pierwszy etap juz za mna :) Wyjechalem z domu o 5:30, przed 14 bylem na miejscu, wliczajac w to klika krotszych postojow na tankowanie i jeden dluzszy przed granica na sniadanie i kilka ostatnich telefonow;) Tempo ok... nie ma to jak niemieckie autobahny :D :twisted: :twisted: :twisted: Na odcinkach bez ograniczen predkosci wskazowka predkosciomierza wachala sie pomiedzy 170 a 210 - motocykl obladowany torbami do granic mozliwosci a spalanie wysylo na poziomie 6,3 - 6,4 litra 8O A i to zawyzone dlatego, ze raz przez pomylke zalalem pelny bak 91. oktanowej i wtedy suzi wciagnela najwiecej. Zero problemow, oby tak dalej :) Jutro wyplywam promem z Cuxhaven, takze odezwe sie pewnie jak juz bede w UK :P PROC - powodzenia! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 ukasz dajesz rade :!: :) napisz nam co i jak gdy będziesz na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Witam!Zamierzam w pierwszej połowie lipca 2005 wyjechać w do pracy w Anglii na wakacje. Raczej w ciemno, bo ciężko cokolwiek zaklepać :? Wstępny plan wygląda następująco:Przejazd na północ Francji, do Calais (w 2 dni, z 1 noclegiem przy granicy fr-niem ). Stamtąd promem na wyspę. Do Calais jest ok 950km od granicy polsko - niemieckiej. Wszystkie detale do ustalenia.Zapraszam chętnych - wiadomo w grupie raźniej 8) Zakładana prędkość przelotowa to 100-110km/h wiec najmilej widziane MZki i JAWY (bo japonia bedzie sie nudzic :D ) PozdrawiamJak zamierzasz sie przeprawic przez kanal, I masz moze orientacje ile kosztuje prom lub przejazd tunelem przez kanal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Jak zamierzasz sie przeprawic przez kanal, I masz moze orientacje ile kosztuje prom lub przejazd tunelem przez kanal. A po co wykopujesz temat z tamtego roku??? Edytowane 23 Maja 2006 przez MYCIOR1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 po ty aby nie bylo tysiace tematow o jeden sprawie na 1 stronie podalem linka do opisu mojego wyjazdu do uk , jest tam wszystko jak i gdzie do pormu (najtaniej) gdzie co i za ile itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi