gramlin Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 kiedys, jakis rok temu przypadkiem odkrylem nowa taktyke zmiany biegow, otoz np jade na 1ce, lekko stopa naciskan dzwigienke, nastepnie sprzegla wciskam na ok 1/3 glebokosci i bieg wchodzi sam, bez zadnych szarpniec, zgrzytow i stukow. zmiana przelozenia w ten sposob jest znacznie szybsza i bardziej przecyzyjna. ku mojemu zdziwieniu biegi wchodza ciut ciezej jesli wciskam sprzeglo do konca( ??? ) ....jest jakies techniczne wytlumaczenie? oto moja kolejnosc "operacji " podczas zmiany biegow :1-lekko naciskam dzwigiwnke zmiany biegow2-wciskam sprzeglo na 1/3 i jednoczesnie lekko odpuszczam gaz3-kolejne przelozenie wskakuje gladko i odkrecam gaz (przycinam bieg) moim zdaniem tak jest najszybciej, a wy jak zmieniacie biegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Zgadza się! To jest właściwa technika zmiany biegu w górę!Nic dodać, nic ująć ;) Więcej o zjawiskach podczas zmiany biegów pisałem w wątku "Hałasy w GS500" na tym forum.http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...er=asc&start=30 Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramlin Opublikowano 27 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 "Zmiana "w dół" obowiązkowo z przegazówką, nawet jeżeli redukcja towarzyszy hamowaniu przodem." przy redukcji w ktorym momencie dajecie gazu? mam na mysli przegazoofke. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 O tym wszystkim pisalem w kilku duzych watkach jesienia 04.Przejzyj archiwum. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi