neomaster Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 gdzies czytalem ze w mbx'ach byly "blokowane" skrzynie biegow, tzn. ograniczenie z 6 do 4biegow, czy to mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszO Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Możliwe.Mój kolega ma zablokowane suzuki ts50 i 6 bieg mu nie wchodzi, tylko do 5tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 gdzies czytalem ze w mbx'ach byly "blokowane" skrzynie biegow, tzn. ograniczenie z 6 do 4biegow, czy to mozliwe? ooo bardzo bym się cieszył... mam silnik od mbx'a 50 i mam 4 biegi. Myślałem że to taka wersja.. Jak blokowano biegi?? Trzeba go rozpoławiać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Możliwe.Mój kolega ma zablokowane suzuki ts50 i 6 bieg mu nie wchodzi, tylko do 5tki.Modele niemieckie (takie chlodzone powietrzem) wszystkie mialy 5 biegow :clap:, natomiast Japonce chlodzone ciecza byly z tego co wiem tylko 6 biegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszO Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Hm , on ma chłodzoną powietrzem, a są ts-ki chlodzone cieczą? Jak z nim rozmawiałem to mówił że niewchodzi mu 6stka.. tylko do 5tki , dlatego pomyślałem że jest to spowodowane blokadą :clap: .No ale jeśli tak mówisz to spoko. Najlepiej niech sam sie wypowie :D , bo czyta też to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Hm , on ma chłodzoną powietrzem, a są ts-ki chlodzone cieczą? Jak z nim rozmawiałem to mówił że niewchodzi mu 6stka.. tylko do 5tki , dlatego pomyślałem że jest to spowodowane blokadą .No ale jeśli tak mówisz to spoko. Najlepiej niech sam sie wypowie , bo czyta też to forum.Moja Ts-ka jest chlodzona ciecza :clap: . Ts50 chlodzone ciecza maja IDENTYCZNy silnik jak Suzuki RMX50. Kazda czesc pasuje (tylko wydech inny), takze zawsze maja skrzynie szostki. Natomiast w "powietrznej" Ts widzialem same piatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszO Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Enduroguy miałeś racje :clap: .Mnie i kumplowi namieszał w głowie poprzedni własciciel ts-a, stąd ta pomyłka, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 Enduroguy miałeś racje . Mnie i kumplowi namieszał w głowie poprzedni własciciel ts-a, stąd ta pomyłka, sorry.Hehehe wybaczam :D :clap: . MI sie wydaje ze wiekszosc motocyklistow kojarzy wlasnie Ts-ki z 5 biegowymi motocyklami chlodzonymi powietrzem (jest ich wiecej na Polskim rynku bo produkowno je w Niemczech) stad zdanie ze Ts jest gorsza od Dt i Mtx-a co wg. mnie jest totalna bzdura bo to motocykle z tej samej polki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszO Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 No no spoko, ja tam nie uważam ze dt jest lepsza od ts. :clap: Jesli o skrzyniach to mam pytanie...czy mozliwe jest ze pegaso 160cc z 89r. z przebiegiem 24tys. i zębatkami na moc [vmax 130] ma 5 biegów?????? prosze odpisac szybko bo to wazne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 z tego co wiem nie. Pegaso jest na silnikach rotaxa takich samych jak af1 125. 33km chlodzony cieczą 6biegow. A 125 sie raczej na biegach nie blokuje Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszO Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 Aha dzieki.Kurde to nie wiem co jest....w skrzyni jest mobil, biegi wchodzą naprawde super !! a koles powiedzial ze jest 5 biegów.. co to moze by? moze tryb poszedl? da rade to szybko zrobic i tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 Hmmmmm dziwna sprawa. Moze po prostu brakuje trybu od szostki (nie wiem czy to mozliwe :clap: ). Zazwyczaj padaja nizsze biegi typu dwojka czy trojka. Tez mi sie zdaje ze tych Rotaxow ze skrzynia piatka nie robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 no to prawda ze raczej padają niższe biegi. Rotax jesli robił piątki silniki to raczej jeszcze w połowie lat 80. Chociaż ten rocznik to sam nie wiem. Ale jesli wersja 1991ma to raczej musiało paść. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 A 125 sie raczej na biegach nie blokujeBlokue sie, np DT 125 w niektórych rocnikach ma taką blokade ale to na automacie do zmnianiania i poprostu tak jakby było tylko 5 biegów. Jeżeli by padł tryb to 6 by wchodziła ale albo by cos żexiło i bieg ie wszedł albo poprostu motocykl by nie jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Nie chce zakładać osobnego tematu więc zapytam tutaj. Jak skrzynia była blokowana to gdzie?? Co trzeba zrobić by ją odblokować? Ta blokada jest założona na zmieniaczu pod pokrywą sprzęgła(jeżeli on tam w ogóle jest :roll:) czy w środku silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi