Skocz do zawartości

ETZ 251 wysokie obroty

makumba
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Znalazłem kupca na na swoją 251, odpaliliśmy motorek, pojeżdziliśmy, wszystko O.K. Za kilka dni zdecydowany kupiec chciał odebrać moto, okazało się że zapomnieliśmy, ostatnim razem, zamknąć kranik i Etkę zalało... Po kilku próbach z otwartym na maxa gazem zapaliła... Ale jest problem pracuje na 3000 rpm, i nie schodzi... Jak ruszyć ssaniem to spadnie do 2000, ale po ponownym dodaniu gazu znowu wchodzi na 3000. Co robić...

A tu w sobotę nowy moto, kasy trzeba....

Poradzcie...

Pozdrowienia z Suwałk...

Linka nie jest zacięta, ładowanie jest, a symering, no cóż, trzeba sprawdzić ;) , chodzi o ten od strony alternatora?

Poza tym moto chodzi dobrze, przyspiesza jak należy. Mało nie wylądowałem na plecach, jak chciałem pokazać, że moto dobre i fest ciągnie... ;)

znam taką przypadłość sam tak miałem

najpierw myślałem że to na przepustnicy jest wyrobiona juz sprężyna /więc ją wymieniłem/ ale to nie tylko to. Otóż silnik łapał 'lewe'/fałszywe/ powietrze na połączeniu kroćca gaźnika z cylindrem

uszczelnij to i powinno zniknąć

ps. motorek sobie postał i gdzieś mu się roszczelniło, i przez to miejsce łapie fałszywe powietrze

Witajcie...

Dopiero wczoraj miałem czas, aby zajrzeć do ETZ. Po kilku kopnięciach zaczęła łapać, ale strzelała w tłumik i nie chciała palić. Zmieniłem świecę, która była czarna, i miała zbyt durzą przerwę. Odpaliła o pierwszego i wolne obroty też się znalazły. Morał z tego taki, że jak ją zalało to po odpalaniu zamknęliśmy paliwo i chodziła aż wypaliło się wszystko z gaźnika, wtedy też padła świeca i nie można było jej odpalić.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Dzisiaj zaczynam zabawę z czterosuwami, około 12 przywiozą mi Yamahę XJ 600S Diversion 95 r. A więc do zobaczenia na grupie o czterosuwach.

Nara, i pozdrowienia z Suwałk.