Konik Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam ponownie.Chlopaki doradzcie bo od miesiaca chyba czaje sie na oponki i wybrac cos nie moge :/ Dupa ze mnie chyba, kasy niewiele i chce to dobrze zainwestowac. Mysle o:- Dunlopie F14- Michelin Commander- Avon Roadrunner- Avon Roadrider- Bridgestone L303Problemy: Avony sa dedykowane raczej do sportowej turystyki niz na choppera. Dodatkowo (Avony i Bridgeston) sa TL i nie wiem do konca jak to sie bedzie sprawowac z dentka w srodku :/Michelin i Dunlop to TT.Sam juz nie wiem co zrobic... Z gory dzieki za pomocKonik I moze jescze jedna sprawa bo nie doczekalem sie jeszcze odpowiedzi. Jak to jest z tymi rozmiarami? Czy 3.00-19 to to samo co 90/90-19 ??? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No co jest ludziska... nagle wlasciciele Virazek 535 poszli spac? Doradzcie ktora lepsza z powyzszych.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam. Na mojej z przodu Metzeler Perfekt M 11 3,25/19 . Wydaje mi się że jest niezła. Na razie zostaje.Tył, zjechana Bridgstone Exedra G 524 140/90-15 Uważam że była bardzo przyzwoita, kupiłem już jeżdżoną.Starczyła na jeden sezon tak jak zakładałem. Teraz mam nówkę Dunlop Qualifier 140/90-15, tylko założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) No co jest ludziska... nagle wlasciciele Virazek 535 poszli spac? Doradzcie ktora lepsza z powyzszych.PozdroNajlepszy jest Heidenau :smile: Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez radekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 z przodu Metzeler Perfekt M 11 3,25/19Tak samo (praktycznie od samego początku) :banghead: z tym że oznaczenie to chyba ME11 :smile: Teraz mam nówkę Dunlop Qualifier 140/90-15Miałem i była OK. Choć najbardziej podobała mi się opona Maxxisa >140/90-15 70H TL C-907 Hi-Max<. Mimo "traktorowego" wyglądu dobrze trzymała w zakrętach i na mokrym nie było źle :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 z przodu Metzeler Perfekt M 11 3,25/19Tak samo (praktycznie od samego początku) z tym że oznaczenie to chyba ME11Krasnal, i jak sie sprawuje ten Metzeler? Bo wlasnie okroilem wybor do:- Metzeler ME11 Perfect ok.150zl- Dunlop F14 ok.250zl- Michelin Commander ok.290zlPo prostu: ktora byscie wybrali?PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Sprawuje się dobrze, nie zauważyłem nic niepokojącego nawet na mokrym :smile: Dunlopa i Michelina nie znam więc zostaję przy ME11 - z tego co widzę to przynajmniej troszkę kasy Ci zostanie np. na tył :banghead: A tym że na oponie jest TL się nie przejmuj - dętkę się włoży i też będzie się dobrze sprawować (tylko talku nie zapomnij) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez krasnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 No wlasnie kasy by troche zostalo... sam nie wiem... Czyli mowisz ze fajnie sie sprawowal.... pomysle jeszcze nad tym.A tym że na oponie jest TL się nie przejmuj - dętkę się włoży i też będzie się dobrze sprawować (tylko talku nie zapomnij)Eeee... no mam nadzieje ze wulkanizator bedzie sie na tym znal... bo ja srednio :smile:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 konik, a skąd wziąłeś ceny? z jakiegoś internetowego sklepu? bo też muszę wymienić oponkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Dzieki chlopakom z forum dowiedzialem sie o internetowym sklepie www.mynetmoto.com. Przesylka do Polski kosztuje 25€ a do Niemiec 8€. Jednak jesli zamawiasz powyzej 100€ to paczka na terenie Niemiec jst za friko. I tak wlasnie robie. Mam znajomego ktory czesto do Niemiec jezdzi i oponke mi przywiezie :smile: Ceny maja na prawde dobre i slyszalem ze nie ma zadnych przekretow z ta firma :banghead:PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi