Joe Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Czescmam takie pytanko dotyczace formy zaplaty.np kupuje sobie koszulke i mam do wyboru przelew(2zł) i pobranie(11zł),co za roznica miedzy nimi no poza cena,chodzi mi o ostateczna cene jaka bede musial zaplacic za koszulke,czy przelewem to tylko wychodzi cena koszulki + 2zł(i to jest ten koszt przesylki???) bo mi sie troche malo wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzak Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Witam :(Przelew jest wtedy gdy wpłacasz komuś na konto, a za pobraniem płacisz listonoszowi przy odbiorze.Czyli to 2 zł to koszty przesyłki, mi również wydaje się to jakoś tanio.. bo bąbelkowa koperta koszule 1,50 a gdzie znaczek? Chyba, że ta koperta nie będzie bąbelkowa tylko normalna, wtedy przesyłka może ulec uszkodzeniu.. Zapytaj sie sprzedającego w jakich kopertach wysyła.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 sam przelew kosztuje 2,50zł. koperta z bąbelkami od 40gr do 1zł80gr, list polecony około 2zł, paczka 6zł. z tego co mowisz to za 11zł wysyła paczke za pobraniem (6zł paczka, 5zł pobranie) a jak za 2zł to listem poleconym tylko jeszcze dolicz ze płacisz 2,50zł za przelew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 14 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 sam przelew kosztuje 2' date='50zł.[/quote']ale kazdy przelew tyle kosztuje,czy w zaleznosci od tego jakie i gdze mam konto,bo niedawno sobie dopiero zalozylem i tam niby 0,50zł kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 to zalezy od banku i rodzaju konta , ja np nie place za przelewy krajowe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 jeśli ktoś napisał że przelew kosztuje 2 zł to nie ma sprawy, do ceny koszulki dorzucasz 2 złote i wpłacasz na konto. Nic więcej nie powinno Cię interesować.Ale lepiej dowiedz się czy on wysyła to w kopercie, czy może koszulkę w woreczku wsadzi w czarny worek i to wysyła?Sprawdziłem w cenniku Poczty Polskiej i 2 złote kosztuje przesyłka listem o wadze 350-500 gr więc pewnie tak to wygląda, a ceny koperty gostek już nie dolicza.To ile wyjdzie Cię za przelew z Twojego konta to jest prywatną sprawą... może wynieść 0 zł, możesz również zrobić przelew poprzez Pocztę Polską za 3.5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 sam przelew kosztuje 2' date='50zł.[/quote']ale kazdy przelew tyle kosztuje' date='czy w zaleznosci od tego jakie i gdze mam konto,bo niedawno sobie dopiero zalozylem i tam niby 0,50zł kosztuje[/quote']50gr wiem że jest w Mbanku w tym co ja mamkonto czyli PKO BP zdzieraja za przelew 5zł :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 ja mam konto studenckie w WBK (niby za nic nie place),ma bardzo korzystne warunki i te 50gr to place jak robie przelew na konto w innym banku,a w WBK mam chyba za darmo,a te koszulki chce zamowic ze stronki www.alejaja.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Ja duzo kupowalem i sprzedawalem.Jezeli klient jest pewny mozesz bez problemu wplacic kase na konto (tansza tranzakcja).Niektorzy niezgadzaja sie na wysylke za pobraniem gdyz ludzie robili se jaja i nieodbierali przesylek i sprzedajacy jest w plecy o koszty wysylki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi