Darek Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Witam wszystkich na forum mechaniki 2T.Mam pytanie dotyczące wykorzystania simmmeringu w pompce hamulca tarczowego w MZ ETZ 251. Ponieważ wyczytałem w jakimś artykule o możliwości poprawienia uszczelnienia pompki hamulcowej zastępując oring simmeringiem to w związku z tym chciałbym się zapytać jakiej firmy polecilibyście ten simmering? Obecnie jestem w posiadaniu simmeringów firmy SIMBO i CORTECO o wymiarach 10x20x7. Czy któryś z nich dobrze spełni swoją rolę jako uszczelniacz, czy też nadal muszę szukać simeringu innej firmy?Proszę o poradę w tej sprawie.Pozdrowienia dla wszystkich.Z poważaniem. Darek MZ ETZ 251 (1991r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 zobacz, ktory ciasniej pasuje na tloczek, ma lepsza gume. tloczek wypoleruj. jak cos bedzie nie tak, wymiana na kolejny simmer trwa dla wprawnych rak max godzine z odpowietrzaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Ten temat był poruszany już wielokrotnie, poszukaj tych tematów a napewno odpowiedzą ci na wszystkie nurtujące Ciebie pytania no ale powiem że najważniejsze aby to był simmer "dwuwargowy"Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 gdy masz juz wypracowany tłoczek możesz zastosować simmering 9x20x7hula jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Simmeringi o wymiarach 10 x 20 x 7 , nie kupuj SIMBO bo najczęściej są do d...Chociaż ja ostatnio taki załozyłem i jest nawet ok :)Więcej informacji na ten temat na mojej stronie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi