zazu Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 A wiec tak kuplem nowy akumulator12V 9AhI mam w domu prostownik 12V z regulacjaod 3A do 15AI mam dylemat czy nei uszkodzi mi bateri ?Pozdrwiam i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 a to nie reguluje ten prostownik autonatycznie, czy to przypadkiem nie jest urządzenie do rozruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 jest to prostownik ale chyba nie bede mogl nim ladowac poniewaz ma taki zakres 36-160 AhWiec chyba lipa, ale jak tak patrze to mozna regulowac napiecie od 0 do 15A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 Do ladowania takiego akumulatora powinienes uzyc prostownika o natezeniu 0,9 A. Czas naladowania akumulatora powinien wynosic okolo 10 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 w intrukcji obslugi mam napisane ze ladowac do 1/20 pojemnosci znamionowej Ah baterii a czas to 15-20h Ale pytanie czy moge ladowac ten akumylator prostownikiem ktory posiadam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 Nie mozesz,musisz uzyc prostownika o pradzie ladowania 1.2 A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 albo automatycznego, aj mam taką wielką szafę z pgru ale ładuje wszystko i to zaje* no i sama się reguluje, a data produkcji jest około 1970 ;) wszystkie zakresy napięciowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 No to wpadnij z ta szafa do mnie i naladuj mi akuFajnie, ze masz taki prostownik, gratuluje ale co to ma do mojego tematu ??Sorka, ale jak masz zasmiecac topic to lepiej wcale nic nie pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 Akumulator kupiłeś gotowy ( zalany i uformowany) czy sucho ładowany? W archiwum na bank znajdziesz tematy dotyczące akumulatorów, ich typów, pradu i czasu ładowania, doraźnej reanimacji itp.Dodam tylko że chyba w każdym manualu podane są dwa sposoby ładowania (szybki i wolny) oraz czas i natężenie prądu potrzebna w obu przypadkach. Nawet na niektórych akumulatorach (Yuasa) sa podane te wartości Co innego formowanie nowego aku, a co innego doładowywanie w czasie normalnej eksploatacji. Generalnie akumulator ładuje sie prądem o natężeniu 1/10 pojemności znamionowej Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 2 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2005 standart przyjety 1/10 pojemnosc ladowanie ok 15h mozesz ladowac i pradem 200A ale tylko ladnie napecznieje i dup.n.i.e ;) kup se na jakims targu prostownik od ruskich autmoatyczny (ale tak max do 10A) lub jakis z regulacja i po sprawie. Dlaczego max do 10A - bo jak kazdy uklad automatyczny czym wikszy zakres tym wieksza niedokladnosc ustalania, i jak bedziesz mial np 20A to moze sie okzac ze zamias 0,5A bedzie cos ok 1 , i czym wiekszy zakres tym wiekszy blad moze byc w zakresie malych pradow. Albo podlacz bateryjki tak aby mialy 12v i laduj prze nie 8) (to zart - bo ktos jeszcze podlaczy i bedzi ladowac wiecznosc :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi