Yaco Opublikowano 10 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 To ja jakiś zboczony jestem bo mi się ten charakterystyczny "strzał" przy wrzucaniu jedynki na postoju podoba :D Wiem, że tak ma być i to nie szkodzi skrzyni więc czerpię z chałasowania radoche :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Też tak miałem. Podciagnąłem łańcuch i 1-ka wchodzi jak marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Problem tkwi w braku synchronizatorów w motocyklach, ten "j*b" to pokonanie bezwładności zębatki i rozpędzenie jej w jednym momencie do dużej prędkości. Dwójka też wam tak zrobi a nawet głośniej jeżeli spróbujecie ją w wrzucić jadąc kilka sekund na luzie (kiedy tryba juz sie zatrzymają). Jak działa synchronizator łatwo usłyszeć w samochodzie wrzucająć powoli (około 5 sek) 1 bieg przy np 100 km/h (oczywiście nie puszczać później sprzęgła) wtedy bardzo wyraźnie słychać jak tryba wchodzą na b. wysokie obroty. Lekarstwem na to szarpnięcie jest wrzucenie jedynki przy zatrzymanym silniku i odpalenie ze sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi