Skocz do zawartości

PRZEGLĄD MOTO W POZNANIU

customer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

może ktoś zna stacje kontroli w Poznaniu gdzie łatwo dostać przegląd na jawke, ale bez przyjechania ją. Kupiłem i chce przerejestrowac ale przegląd się skończył a jeszcze co nieco przy niej musze podłubac zanim przejdzie przeglad. Chodzi tez o to ze mam troche przespawana rame i nie chce zeby mi sie do tego czepiali...

Z gory dziekuje za odpowiedzi

popytaj wsrod znajomych w poznaniu bo nie sadze aby gosc ze stacji kontroli podbijal byle komu kto przyjdzie...

takie sprawy zalatwia sie wylacznie dla znajomych albo sprawdzonych klientow stacji a nie dla kazdego kto sie zjawi .

sam przyznam sie ze ani moj dawny SIMEK ani terazniejsza MZ nigdy nie widzialy stacji kontroli a zawsze jest przeglad aktualny 8)8)8)

dzieki za odpowiedz...wiem ze zazwyczaj malo kto tak da przeglad...ale myśle ze po odpowiednim zagadaniu w niektórych stacjach jest łatwiej...może ktoś ma doswiadczenia, pojechał motorem i by nie przeszedl przegladu ale diagnosta przymknął oko...albo zachecila go troszke wieksza sumka..

w praktyce wygląda to tak- sprawdzają nr silnika i ramy, chamulce, światła, klakson, kierunki, opony i czasami czy nie cieknie- zanzaczam, że tak jest w moim okręgu. Z reguły motocyklistom nie robią problemów podczas przeglądu

mi koles na okregowej stacji na przegladzie rozszerzonym (zmiana ramy) w motorynce chcial sprawdzac hamulce na rolkach :-) ale motorynka byla za lekka i kola sie zatrzymywaly a rolki sie krecily dalej :-) swiatel nie sprawdzal, spisal numery, sprawdzal wszelkie luzy - doczepil sie do oski tylnego wachacza :/ ale puscil, no i opony :|

sadze ze jak pojedziesz na przeglad tej jawki i bedzie sie wszystko zgadzalo tj. numery silnika i ramy to powinienes sie dogadac.

przeciez to zawsze tylko jawka i takie sprzety nie robia zagrozenia na drodze :D:P

a w motorowerach chyba robi sie raz tylko przeglad ?? przy rejestracji bo ja o ile pamietam to mialem wbite BEZTERMINOWO w simsonku