m16 Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 WitamPoniewaz nie moge nigdzie dorwac jakiegos sensownego pokrowca na siedzenie do cz to musze wymyslic cos innego. I tu pojawia sie dylemat.Czym mozna pokryc siedzenie ? Bo skora troche droga :/ I pytanie drugie - ile moze mnie za taka usluge skroic tapicer ?Czy warto to do niego oddac czy moze bawic sie samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Nie dawaj siedzenia do tapicera!Bo obije Ci je jak jakies meble a skroi jak za wysadzane diamentami. :|Wiem cos o tym, mam kontakt do kolesia ktory sie profesjonalnie zajmuje obszywaniem siedzen motocyklowych i pokrowcow na nie. Wysylasz mu siedzenie a on Ci je odsyla zrobione, m,usze tylko znalesc ten namiar, odezwe sie na gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Nie rób tez tego sam, bo wyjdzie Ci kaszana, a na babcinej maszynie do szycia, nawet jak umiesz sie nia poslugiwac, to tez tego dobrze nie zrobisz. O dzerganiu recznym nie wspomne. Chyba ze ma byc poprostu niepodarte, a nie ladne. Oddaj do tapicera, ale motocyklowego, nie meblowego.A skora tapicerska wcale nie jest taka droga, ale za to jaki efekt!!! Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Czym mozna pokryc siedzenie ? Witaj M16.... CZ350 ( to jest to!) też mialem ten dylemat.. ale to już za mną.. po pierwsze skórzanego obicia nie polecam... bo raz że drogie a dwa że jak nie dorwiesz dobrze licowanej skóry w tak dużym kawalku ( wiem co to siedzenie do CeZetki :) ) to zla skóra, a takich najwięcej będzie chonąć wilgoć i może latem to nie będzie takie dokuczliwe ( wysokie temp) ale wiosna, jesień, zima ;) to taki skórzany po prostu zacznie gnić....Do obicia polecam odpowiedniej grubości skaj, czy inne typowe skóropodobne materiay syntetyczne, które w tym przypadku będą najbardziej odpowiednie....Co do tego gdzie to zrobić to fakt.. tapicer który to potrafi... albo.... szefc.. tak szefc..... bo.. moją tam zrobilem.. jak... po prostu ściągasz swój pokrowiec delikatnie.. chodzisz po szefcach i pytasz który takie coś na szewskiej maszynie uszyje...... ja dalem 50 zl i mam radoche z roboty na 4+ i szczerze mi to wystarczy.... bo te braki do piątki to tylko krzywe szwy :) a tak jest super.... ale jak mówilem.. ważna jest gróbość ... bo taki zwyky skaj jest cienki.. poradz sie szewca.. oni sie znają... Pozdrawiam i powodzwnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Witam imiennika i na dodatek cezetkowca :) Temat juz troche nieaktualny gdyz znalazlem tapicera motocyklowego :)Gosc robi rewelacyjna robote i za smieszna kase.Jutro ide odebrac siedzenie naszego forumowego kolegi (pozdr. Mazda :mrgreen: ) tez do cz 350 za ktore tapicer skroil go... nie moge zdradzac takich tajemnisc ale kilka razy mniej niz kwota przez Ciebie wymieniona - zobaczymy jak mu to wyszlo. Jak bedzie ladnie to daje mu swoje siedzenie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 10 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 No wiec odebralem siedzenie - wyszlo IMHO zajebiscie :DArtystyczna robota i smieszna kasa - daje gosciowi swoje :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 10 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 mam pytanie m16, gdzie w naszych okolicach jest dobry i tani tapicer motocyklowy, dodam że mówię jednej osobie nie o dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 10 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 mam pytanie m16, gdzie w naszych okolicach jest dobry i tani tapicer motocyklowyNie wiem za bardzo jak w Kraku ale jesli chcialo by Ci sie przejechac do Tarnowa to ten gosc co Mazda u niego siedzenie robil jest naprawde neizly a przedewszystkim tani.Praktycznie 99% siedzien i oparc dorabianych w Tarnowie to jego dzielo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 10 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 m16 oddal swoje siedzenie do profesjonalisty ale niech lepiej nie mowi jaka cena bo wszystkich odstraszy (taka niska) szczerze to sie nie oplaca sie samemu grzeebac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 jak sie zrobi cieplej to chetnie skorzystam i podjadę do niego, mam nadzieję że dorabia kanapy wg wzoru, mam taki pomysł i lepiej to zrbic bliżej domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 11 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 jak sie zrobi cieplej to chetnie skorzystam i podjadę do niego, mam nadzieję że dorabia kanapy wg wzoruDorabia :DA jak uda Ci sie trafic i ladnie sie usmiechniesz to robi nawet na poczekaniu 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 jesli to nie problem to przeslij mi namiary na gościa i ewentualne ceny, aha jeszcze jedno trzeba mu przywiżć matreiał na obicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 11 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 jesli to nie problem to przeslij mi namiary na gościaHehe - z tym moze byc ciezko - zreszta odezwe sie na gg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi