Bandzior Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Palmtop Medion. Koszt ok 400 pln (mocowanie do motocykla i pokrowiec p.deszczowy w cenie). Wgrana AutoMapa Europa. Póki co rewelacja! mimo iż zgubiłem już rysik :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Czołem, Na chwilę odchodząc od tematu sprzetowego, czy macie może wiedzą skąd można wziąć mapki bałkanów. Przyznaję, że nie chodzi mi o typowe mapy topo, bo takie pewnie sa, ale bardziej dsrogowe. Interesują mnie głównie albania, czarnogóra, serbia i macedonia (o ile w ogóle ktoś te kraje opisał). pozdrawiam Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 hm, 2 opcje - kupić w pierwszym dużym sklepie RTV, da się bez problemu. I druga której oczywiście nie polecam bo jest niemoralna, karalna i powoduje impotencję - www.peb.pl i np. igo2006 z kompletem map lub inna wg uznania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Dzięki L. Sprawdzę co wybiorę - biedę, czy impotencję :cool: J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmino Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Może ktoś mi doradzi. Dostałem samochodowe Sony nav-u i w długi weekend przetestowałem ją na Węgrzech. Było o.k. dlatego szukam teraz do niej map Rosji. Pierwsze pytanie czy można to w ogóle odblokować, bo są różne opinie? Lub czy jest jakaś tania nawigacja z mapami Rosji, ale nie tylko z Moskwa i okolice. Cytuj http://baryswiata.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 hm, mapa Rosji to chyba najtrudniejszy temat w nawigacji... Dokładna występuje dla Garmina (część europejska), ale kosztuje fortunę a i nie ma skąd spiracić... Dla pozostałych PNA/PDA to raczej główne drogi i miasta. No chyba, że ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie... Wtedy niech się podzieli wiedzą tajemną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrekGS Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Najnowsze mapy węgierskiej firmy IGO ponoć mają dobrą Rosję jak i Ukrainę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Uchwyt do Backer Z100 krokodyl. www.Touratechpolska.pl www.touratech.com/shops Solidny mebel, montaż trochę wkurzający, do uchwytu na navi potrzebny jest drugi uchwyt ... na kierownicę. Trzeba odkręcić i przykręcić parę śrubek. Cena, powala z nóg 85€ uchwyt na navi i 38€ uchwyt do kierownicy, z kosztami przesyłki 650złp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Hejka! Posiadam TomToma Rider 2 i oto moje spostrzeżenia: zalety: - dokładne mapy - czytelne wskazówki - wodoszczelny - ok. 4h wytrzymuje bez ładowania - fajny patent z zestawem słuchawkowym - czytnik kart SD - można powgrywać mnóstwo map i tylko karty zmieniać - możliwość odbioru rozmów telefonicznych i SMS przez urządzenie - instalacja umożliwiająca zasilanie z akumulatora w komplecie wady: - cena (mi się udało kupić przez znajomego w Kanadzie za 1200 PLN a na Allegro cena oscyluje wokół 1700-2500) - kijowe planowanie tras (ile to razy kierowało mnie bocznymi drogami równoległymi do dróg ekspresowych mimo opcji Najszybsza Trasa) - nie mogę wyłączyć takiego pipczyka ostrzegającego o przekroczeniu dopuszczalnej prędkości - strasznie wkurzające - brak możliwości zapisu śladu trasy (przydałoby się aby zarejestrować trasy pokonywane bez celu) - przekłamania w statystykach podróży - trudność z poprawnym montażem zestawu głośnomówiącego na kasku integralnym - trudność z wgrywaniem map nielegalnych (wiadomo - takich nie stosuję bo jak to ktoś napisał - powodują impotencję ;) ) - trudność z właściwym umieszczeniem mikrofonu przez co czasami podczas rozmowy tel. mój rozmówca słyszy mnie krystalicznie czysto a czasem nie słyszy mnie wcale To tak po krótce... Pozdrawiam. >>Ja Bol<< Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Zawsze warto brac trasę ekonomiczną :) Jaki jest najtańszy GPS na motor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 taki który da się wcisnąć w prezerwatywę ;) A na serio to każdy najtańszy z tesco jeżeli własnym sumptem (czyli tanio, bo można i kupić) zrobisz mocowanie i osłonę od wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Hejka! Posiadam TomToma Rider 2 i oto moje spostrzeżenia: zalety: - dokładne mapy - czytelne wskazówki - wodoszczelny - ok. 4h wytrzymuje bez ładowania - fajny patent z zestawem słuchawkowym - czytnik kart SD - można powgrywać mnóstwo map i tylko karty zmieniać - możliwość odbioru rozmów telefonicznych i SMS przez urządzenie - instalacja umożliwiająca zasilanie z akumulatora w komplecie wady: - cena (mi się udało kupić przez znajomego w Kanadzie za 1200 PLN a na Allegro cena oscyluje wokół 1700-2500) - kijowe planowanie tras (ile to razy kierowało mnie bocznymi drogami równoległymi do dróg ekspresowych mimo opcji Najszybsza Trasa) - nie mogę wyłączyć takiego pipczyka ostrzegającego o przekroczeniu dopuszczalnej prędkości - strasznie wkurzające - brak możliwości zapisu śladu trasy (przydałoby się aby zarejestrować trasy pokonywane bez celu) - przekłamania w statystykach podróży - trudność z poprawnym montażem zestawu głośnomówiącego na kasku integralnym - trudność z wgrywaniem map nielegalnych (wiadomo - takich nie stosuję bo jak to ktoś napisał - powodują impotencję ;) ) - trudność z właściwym umieszczeniem mikrofonu przez co czasami podczas rozmowy tel. mój rozmówca słyszy mnie krystalicznie czysto a czasem nie słyszy mnie wcale To tak po krótce... Pozdrawiam. >>Ja Bol<< Jak za ta cene to wedlug mnie ma za duzo minusow i po takiej marce jak Tom Tom spodziewlabym sie czegos lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayf Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Hejka! Posiadam TomToma Rider 2 i oto moje spostrzeżenia: zalety: - dokładne mapy - czytelne wskazówki - wodoszczelny - ok. 4h wytrzymuje bez ładowania - fajny patent z zestawem słuchawkowym - czytnik kart SD - można powgrywać mnóstwo map i tylko karty zmieniać - możliwość odbioru rozmów telefonicznych i SMS przez urządzenie - instalacja umożliwiająca zasilanie z akumulatora w komplecie wady: - cena (mi się udało kupić przez znajomego w Kanadzie za 1200 PLN a na Allegro cena oscyluje wokół 1700-2500) - kijowe planowanie tras (ile to razy kierowało mnie bocznymi drogami równoległymi do dróg ekspresowych mimo opcji Najszybsza Trasa) - nie mogę wyłączyć takiego pipczyka ostrzegającego o przekroczeniu dopuszczalnej prędkości - strasznie wkurzające - brak możliwości zapisu śladu trasy (przydałoby się aby zarejestrować trasy pokonywane bez celu) - przekłamania w statystykach podróży - trudność z poprawnym montażem zestawu głośnomówiącego na kasku integralnym - trudność z wgrywaniem map nielegalnych (wiadomo - takich nie stosuję bo jak to ktoś napisał - powodują impotencję ;) ) - trudność z właściwym umieszczeniem mikrofonu przez co czasami podczas rozmowy tel. mój rozmówca słyszy mnie krystalicznie czysto a czasem nie słyszy mnie wcale To tak po krótce... Pozdrawiam. >>Ja Bol<< Też używam Ridera 2. Zalety dodatkowo: - błyskawiczne przeliczanie trasy alternatywnej, - możliwość nanoszenia własnych poprawek do mapy, - bogate wyposażenie: wszystko do montażu w moto + słuchawka bluetooth. jedynie uchwyt do auta trzeba dokupić - solidne mocowanie, solidna obudowa - szybko i bez problemu paruje się z komórką i słuchawką Odnosząc się do wymienionych wad: - planowanie tras - jakoś nie miałem problemów nigdy ale używałem tylko w PL - statystyki podróży są ok., nie wliczają do średniej postojów, rejestrują max. prędkość (ale chyba tylko do 199 km/h) - ten pipczyk wyłącza się łatwo w menu zarządzania POI - brak zapisu śladu - tu się zgadzam, duża wada - na kasku szczękowym Shoei zamontowałem w 3 minuty - nie mam problemów ze słyszalnością, Ale znalazłem inne wady: - nie pokazuje wysokości n.p.m. - zbyt małe literki na klawiaturze dotykowej. Ciężko w rękawicy trafić na odpowiednią - drogi uchwyt do samochodu (coś 300zł wraz z łądowarką). Ten uchwyt ma wbudowany głośnik. Miałem nadzieję, że skoro wypuszcza komunikaty z navi to i wypuści rozmowę z telefonu - niestety tak nie jest. - z niektórymi telefonami działa tylko funkcja rozmowy. Np z Nokii 5100 nie da się skopiować książki telefonicznej ani czytać/wysyłać sms. Na stronie Toma jest wykaz telefonów z podaniem zakresu funkcji Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Wybaczcie głupie pytanie, jak z ładowaniem, jak nie mam gniazda? Mam starego zzr z 91 roku, da sie jakoś wpiąć w to GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) Wybaczcie głupie pytanie, jak z ładowaniem, jak nie mam gniazda? Mam starego zzr z 91 roku, da sie jakoś wpiąć w to GPS? Wystarczy podłączyć gniazdo do akumulatora poprzez bezpiecznik. Edytowane 11 Lipca 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi