nazgul Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Wiem że to nic nowego - ale Chorwacja chyba nigdy nie wyjdzie z mody moto. Może uda się skręcić spokojny wyjazd do Chorwacji. Bez szaleństw i wyścigów, w miłej atmosferze, przy rakiji i nie tylko. Planuję jechać z żonką. Predkość 100 - 120km/h - spokojnie. :) może ktoś si dołączy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 czesc, poza przeleczami alpejskimi bede w tym roku z pewnoscia i w chorwacji.Zona moja bedzie tam raczej z dzieciakami samochodem ale ja planuje wypad motorkiem, dojazd do Dubrownika , prom do wloch , Sycylia i powrot na polnoc poprzez gory, austria i PL.Kiedy planujesz wyjazd?Moze spotkamy sie gdzies po drodze ? Szczegolnie ze motorki podobne, jak i predkosci przelotowe i tankowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Witam .Powiedz kiedy planujesz ten wyjazd. Na jak długo. Też mi chodzi po głowie Chorwacja,i też z żoną. Mam podobny motocykl , i mieszkmy niedaleko od siebie. Jak widzisz noclegi i pobyt tam na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 No wiec kilka szczegolow : tak naprawde to nie mam jeszcze sprecyzowanego terminu ale bedzie to raczej sierpien i to chyba druga polowa.Pogoda nadal super , a upal tak jakby troche mniejszy.W sumie caly moj wypad bedzie trwac ok. 3 tygodni ale z tego pierwszy bedzie sluzbowy ;) ;) i sluzbowo zamierzam dotrzec az do wybrzeza.Wowczas dojedzie malzonka z dzieciakami i z nimi pobede gdzies na ktorejs z wysp - Brac , Hvar ? - ok. 5 dni , oczywiscie jezdzac po okolicy i robiac krotsze lub dluzsze wypady.po tym czasie kiedy bede miec przed soba jeszcze ok. 10 dni urlopu zamierzam pojechac tak jak pisalem powyzej - dubrownik, sycylia itp,itd..Zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy sa w stanie pozwolic sobie na 3 tyg. w siodle ale moze ktos dolaczy po drodze ? np. w chorwacji lub juz na Sycyliii itp ?..ja jestem otwarty na wszystkie propozycje.No to czekam na jakis komentarz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazgul Opublikowano 6 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 plany wstępne sa na lipiec - ale to jest kwestia do obgadania. A propos spania jestem bardziej skłonny do spania na kwaterach gdyż Chorwacja to kraj kamienisty, co za tym idzie trudności w rozbiciu namiotu a jak już rozbijemy namiot to potrzebny jest materac gdyż karimatki nie ochronią przed kamieniami. Jak materac to dodatkowy ciężar na moto. Odnośnie czasu to kwestia również do dogadania. Mi chodzi o to aby wyjazd nie był na długi anie nie za krótki. Fajnie byłoby skoro jesteśmy obok siebie ( miejsca zamieszkania ) pomyśleć na poważnie o tym, Jak będzie cieplej spotkać się poznać i pogadać o wspólnym wypadzie. Co Ty na to??? ;) ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Jestem tez zdecydowanym przeciwnikiem zabierania namiotow itp..przynajmniej jesli czlowiek kreci sie po w miare cywilizowanym swiecie gdzie mozna zawsze znalezc jakis dach nad glowa.warunki nie musza byc "wersalowe" ale najwazniejsza w tym jest lazienka.Mieszkamy kolo siebie? Ja do Trojmiasta mam ok. 350-400km.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Do Bekon . Nazgul pisząc mieszkamy blisko siebie miał na mysli mnie , bo mieszkamy od siebie ok 40 km, a sie nie znamy :lol: A wracajac do Chorwacji, to termin mi w miare obojetny . Najlepiej 7 - 14 dni. No i też mi lepiej leży spać pod dachem , niż na glebie. Fajnie by było jechac w kilka motorków, byłoby rażniej. Szybkość 100- 120 jest odpowiednia. Czy są jakieś propozycje co do trasy, jakie kraje , miejscowość docelowa. Czy wycieczka miałaby charakter krajoznawczy , czy bardziej wypoczynkowy ? Do nazgul. Nie mam nic przeciwko temu aby sie spotkac jak będzie troche cieplej. Poznamy sie i obgadmy ten wyjazd. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazgul Opublikowano 7 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Do Bekon : Myślę że nawet warszafka nie jest tak daleko do ok 4 godzin jazdy. Zresztą swoja emkę kupiłem u Fusa w W-wie. Byś może pojadę na przegląd nawet jestem wstępnie umówiony. Chorwacja : cel nieznany - jak na razie - do dogadania, Chciałbym zobaczyć Plitwickie Jezera - podobno pięknie, Czytałem że nad wodospad rzeki Krka można pojechać moto do końca, jak byłem samochodem to trzeba było jechać autobusem ichnim. Może dojechać do Dubrovnika - piękne miasto byłem już tam samochodem, podobno niezła knajpa moto tam jest. Może skoczyć przez Sarajewo - najtańsze złoto w Europie - tak słyszałem. Myślę że wszystko jest do obgadania.Do Bekon : Fajnie byłoby się spotkać gdzieś na trasie jak terminy podpasują i jakąś rakijkę obalić ;) Do Falco : Pytasz o charakter wypadu - powiem tak - charakter wypadu taki jaki będziemy chcieli czyli taki ążeby każdy znalażł w nim to co lubi, wiem tylko jedno pifko i rakijka musowo musi byćPozdrawiamPS Mam nadzieję że wypad dojdzie do skutku a nie skończy się na planach i klepaniu w klawiaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Do Was obu :;))pojawilo sie kilka watkow wiec sprobuje je troche uporzadkowac , a wie3c po kolei ;- 400 km do trojmiasta to pestka ..no moze prawie :P))jesli bedziesz z moto tutaj na przegladzie to daj znac.Jesli moglbym w tym temacie doradzic cos prywatnie to napisz do mnie na privie kiedy masz przeglad i po jakim przebiegu to moze cos Ci podpowiem....moze nie na Ostrobramskiej ?...;)))- poznanie : powiedzcie tylko kiedy i gdzie - niech tylko lud zejdzie z drogi...jesli przepowiednie/prognozy meteo sie sprawdza to nie powinno byc z tym klopotu juz w kwietniu..- wyjazd : moze zanim pjedziemy na wakacje te dluzsze to moze bysmy sie wybrali na pierwszego maja na poludnie? wegry, alpy itp...poczytajcie moje posty np. przelecze alpejskie itp..itd..- wyjazd konkrety : raczej nie wale w klawiature bez sensu..szkoda czasu.lepiej pojechac i miec wspomnienia.- praktycznie : po moim ostatnim pobycie na Krymie gdzie bylismy w 3 GS-y uwazam ze idealem jest jechac w takie same motorki z podobnymi miedzy tankowaniami, przelotowymi predkosciami i mozliwosciami terenowymi.plany - mozemy wszystko obgadac jeszcze w PL i dostosowac swoje mozliwosci wakacyjne do realiow pracy i odleglosci. nie musimy jechac od poczatku razem - mozemy rownie dobrze spotkac sie gdzies po srodku i dalej razem kontynuowac.- dla zaintersowanych - Chorwacja jest krajem gdzie srednio spedzam m.in 1 tydzien w miesiacu z racji swojej pracy.Bylem tam juz kilka razy katamaranem an urlopie ale pomimo tego uwazam ze jest to jeden z najpiekniejszych zakatkow naszej europy do tego stopnia ze gotow tam jestem nawet spedzic koleny urlop...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazgul Opublikowano 7 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam!Węgry !!??? czemu nie, tylko wspominam Węgry z bardzo ulewną pogodą i mam mały awersik. Czy masz jakieś konkretne miejsca na Hungarach które są warte odwiedzenia. Falko - na czym śmigasz.Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam!Powiedzcie jakie kraje byśmy zaliczyli.Także nie stukam w klawiature bez sensu , poważnie myśle o tej Chorwacji.Ja jeżdżę Yamahą Bulldog BT 1100 , 2003 rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 No wiec po kolei : PL,SK,HU,A,i teraz wszystko bedzie zalezne od pogody , albo zostajemy w alpach albo uderzamy do slonecznej Italii.Wydaje mi sie ze moglibysmy sie spotkac albo na HU ok.1-2 maja albo 2-3 juz w Alpach.Tak jak pisalem do 2-giego uwiazany jestem z rodzinka i bede przebywac w okolicach Egeru - winko, muzyka cyganska itp.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazgul Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 WitamNie wiem czy mi się uda maj ja mam bardziej na myśli wypad wakacyjny do Chorwacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Dopisuję się! ;)Na 3 tygodnie raczej mi się nie uda, ale na część traski chętnie. Gdyby coś się krystalizowało, uwzględnijcie mnie proszę przy wysyłaniu cynków ;)Jako że byłem w Chorwacji już bodajże 8 czy 9 razy, chętnie służę wszelkimi informacjami i doświadczeniami jakie udało mi się zebrać. Dotyczy także Austrii i po części Włoch.Mam nadzieję, że ta prędkość przelotowa 100-120 jest nie tylko teoretyczna :D Moje moto ekonomicznie może się poruszać do 125km/h. Obroty zamykają się przy 148 km/h i dalej można już tylko przekręcić silnik 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baby Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Ja wybieram się z żonką ok 20 czerwca do Bośni i Hercegowiny i chcę zaliczyć również Chorwację. Wyjazd max. do 14 dni. Chętnię bym się zabrał z kimś na traskę i spotkał tam na miejscu po Bośni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi