hormon Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Mam pytanko czy w mojej yamaszcze yz 80 99r mozna zrobic szlif cylindra i wsadzic nadwymiarowy tlok .Do jakiej pojemności zrobic szlifa ?? Jak macie to zapodajcie jakies sklepy interentowe z czesciami do mojej yz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 YZ ma naksil w cylindrze , a naksilu nie zeszlifujesz, pozostaje wymiana naksilu ale to nie jest takie tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 w temacie http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...ghlight=nikasyljest podany link do kogoś kto się zajmuje nikasylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 YZ ma naksil w cylindrze , a naksilu nie zeszlifujesz, pozostaje wymiana naksilu ale to nie jest takie tanie...NIe wymiana nikasylu tylko tłoka. Nikasyl si enakłada jak już sie wytrze albo tłoki zkończą. Zobacz jaką masz selekcje tłoka ( to jest taka literka na nim im bliżej poczatku alfabety tym lepiej) zobacz jaki masz luz, zmiesz cylinder i dobierz nastepny tłoczek. Oczywiście zobacz w jakim stanie jest nikasyl.Obejrzyj cylinder i zobacz czy przypadkiem nie pojawiły sie na nim białe plamy nad albo pod oknem wydechowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Przypuścmy ze mam np D to wystarczy wlozyc tlok o wiekszych wymiarach okreslany litera np K. PYtam o ten szlif dlatego ze zdazyla mi sie przykra sprawa . Łozyska na korbowodzie sie zepsuly i caly tłok krzywo chodzil i wyrobil nikasil tak ze z drogiej strony zrobila sie strzelina i motorek przez to nie palil . Troche kasz y portfela wyleci :) Co proponujecie zebym zrobil . zmiana łozyska 100% , tłoka na większy 100% a co jescze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Nie jestem pewny czy tak poważne uszkodzenie da rade naprawić nakładając nową warstwą nikasylu. Trzeba by zobacyć jak mocno przejechało gładź cylindra. Szczelina to duża sprawa :)Może uda się wymienić tuleję? Tylko nie jestem przekonany czy w tym roczniku jest taka opcja :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Tłoki zazwyczaj są do D. Czasem do E. Jżeli masz uszkodzony nikasyl to trzeba kłąśc nowy, nie ma innego wyjścia. Co do tulei to w 80 bardzo odczyje spadek mocy.A łożyska pewnie dlatego padły , ze przekrocvzył swój czas. To jest crosówka tam korbe co 40 godzin sie zmenia. no moze troszke dłuzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 4 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 cylinder podobno lekko sie porysowal bo moto juz jest u mechanika koels mi mowil ze jak wloze nowe lozyska moze i tlok to motor bedze chodzil ale straci na mocy :) a to mnie nei satysfakcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Rownież zbyt długo używany tłok+ pierścień może spowodować rysę - po stronie zamka.Najlepiej niech ktoś to obejrzy kto siedzi w temacie i może doradzić co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 5 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam zamiar -Wylac nowy nikasil -Wyminic Lozyska na wale-Wyminic Tłok-Najprawdopodoniej wał tez jak myslicie 1200 zl starczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 5 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam zamiar -Wylac nowy nikasil -Wyminic Lozyska na wale-Wyminic Tłok-Najprawdopodoniej wał tez jak juz robic to lepiej pożądnie, jak myslicie 1200 zl starczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi