michala Opublikowano 1 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2003 witam wszystkich! mam mały problem bo nie wiem jaki motocykl kupic! wczesniej bylem posiadaczem BMW R12 ale to zabytkowy motocykl ktory raczej nie nadaje sie do szybkiej turystycznej jazdy! prosze o doradzenie mi jaki motor bylby najlepszy! Najlepiej gdyby był on dosyć nie drogi! Poj. silnika ok.750ccm, albo troche mniej lub wiecej rok produkcji - nie zbyt stary ale zeby sie nie sypał :) trudny wybór nie..!? Prosze o rade! DZIEKI Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 1 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2003 Szybki (zależy co masz na myśli) i oszczędny jest Vx800. Opis jest na www.surowa.republika.pl w dziale motocykle. Nie jest to jednak chopper. :? Polecam. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 1 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2003 Musisz się bardziej określić. Osobiście chyba nie znam szybkiego, ekonomicznego choppera do turystyki :evil: :) Oczywiście to żart. VX łączy wiele tych cech tylko już od '96 go nie produkują niestety. Mój jest też dobry w takich celach, ma nawet coś z choppera 8) ale druga osoba siedzi dość niewygodnie. Napisz troche więcej o oczekiwaniach i rozejrzyj się w tym dziale po postach.PozdrawiamDyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 2 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2003 Chopper i turystyka, są to dwie sprzeczności.Chopper z natury rzeczy nie nadaje się do turystyki.Primo - mały zbiornik paliwa i związany z tym krótki zasięg.Secundo - niewygodna na długich trach pozycja. Doświadczyłem tego na Intruzie 800 po 500 km gdyby można było kupić nową dupę to bym w nią zainwestował.Tercio - słaba osłona przed wiatrem, mała szybkość przelotowa, nienajlepsze prowadzenie.Do turystyki idealne są enduraki szosowe Varadero, BMW 650GS, Suzuki 650 Freewinder itp. WX 800 jest jakby kompromisem między chopperem a golasem gdyż jest napędzany silnikiem pochodzącym z choppera VS 800 Intruder a ma budowę "normalnego motocykla"Życzę dobrego wyboru. Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi