PM2Z Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 co do Gryglasa nie wiem czemu takie zdanie że naciąga itp ....ja robiłem u niego prawko....mój brat u niego robił....dziewczyna....i kupa znajomych i nikt nie powiedział złego słowa o nim... no to konkrety:jazdy motocyklowe po placu wyglądały w ten sposób:1. spotkanie np. o 10:00 pod autoszkołą i oczekiwanie na instruktora i kursanta na auto2. siadam na tylnym fotelu i czekam aż kursant kat. B zawiezie nas na plac co zajmuje zwykle 5 min, chyba że ktoś się spóźni, co się zdarza3. na placu instruktor wyciąga motocykl, lub (jak szczęście dopisze) to zgania z motocykla poprzedniego kursanta, wtedy idzie szybciej4. jakieś rady dla kursanta? otóż nie, jestem pozostawiony sam sobie (poza kilkoma pierwszymi jazdami), więc nie ma mowy o korygowaniu ew. błędów5. gdy dochodzi 11:00, powiedzmy 10:50, czasem 10:55 zsiadam z moto i kursant kat. B odwozi mnie pod autoszkołę. lekcja nigdy nie trwała pełnej godziny, zawsze było to 40-50 min, średnio 45. No a teraz jazdy po mieście (w ramach kursu 2h):1. i 2. j.w. tyle, że z jakiegoś powodu jest więcej osób. jak ja byłem, to było jeszcze dwóch motocyklistów3. krótkie przećwiczenie ósemek i jeden wsiada na moto. jedziemy na miasto (dwóch w aucie). moto jedzie z tyłu.4. dojeżdżamy do trasy egzaminacyjnej, wysiadka i krótkie omówienie co i jak.5. ten sam kolo co wcześniej wsiada na moto i przejeżdża trasę, tym razem przed autem, a instruktor nam komentuje jego błędy. jemu powie o błędach przy zmianie, bo nie ma łączności6. kilkakrotna zmiana kursanta7. na koniec na moto wsiada ten sam kolo co na samym początku i wracamy na plac - moto znów na końcu. cała zabawa trwa 3h - gryglas mówi, że robi nam przysługę, że jeździmy o 1h więcej :!: w rzeczywistości, gdyby czas podzielić po równo (a nie był podzielony równo), to na każdego by przypadła 1h. No i powiedzcie mi teraz: czy to nie jest żenada, buractwo i sukinsyństwo? u Lenarta w Delcie wygląda to tak: (brałem tylko jazdy doszkalające)1. przychodzę na 10:00 na plac. moto stoi już rozgrzane (nawet jak jestem pierwszym kursantem tego dnia). Dokładnie o 10:00. Lenart cały czas czuwa i mówi co robię nie tak.2. koniec jazd - dokładnie o 11.00 (choć zdażało się, że jazdy trwały i dłużej) a miasto?1. Lenart cały czas jedzie za mną i przez radio mówi mi co robię nie tak2. jazda przez bite 2h Po tym wszystkim sami sobie osądźcie, co znaczy dobra autoszkoła, a co dostajecie u drobnych naciągaczy. pozdrawiam p.s. nie mówię, że jazdy po mieście u gryglasa zawsze tak wyglądają, tylko raz miałem tą (wątpliwą) przyjemność. jazdy po placu to jednak reguła :-(p.s.2. aż się nóż w kieszeni otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew Gryglas Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Nie wiem kiedy chodziles do tej szkoly bo pirwsze slysze zeby zmiany kursantow byly pod biurem autoszkoly.Ja iduzo moich znajomych jak i inni kursanci przychodzili na plac manewrowy gdzie czekal zawsze instruktor p.Marek motor byl zawsze przygotowany do jazdy.Nie wiem co znaczy sciaganie kursanta z motoru przeciez kursanci zmieniali sie co 2 godz i nie rozumie dlaczego ty jezdziles tylko godzine czyli inaczej niz wszyscy,a kiedy nastepny kursant sie spoznil to nie slyszalem zeby kogos sciagano z motoru.Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PM2Z Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 wiem co mówię. jeśli teraz rzecz wygląda inaczej, to bardzo się cieszę, bo to jak za mojej u państwa bytności traktowano kursantów, to prawdziwa żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Nie wiem jak jest w innych szkołach ale u Pana Lenarta jest dokładnie tak jak pisze PM2Z.Gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEWIÓRKA Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 WITAMJa osobiście polecam Delte przy A.Struga. Pan Dariusz jest przesympatycznym człowiekiem i dobrym fachowcę. Za żadne skarby nie polecam Woty. Delta i Wota mają ten sam placyk manewrowy i co nieco widziałam, zresztą moja kumpela robiła w wocie i jest BARDZO niezadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Robie rozeznanie bo niedlugo chcialbym zacząć wreszcie kurs. Co mnie smuci to to że będe musiał siedzieć na teori <30h> a mam kat. B. Z tego co sam szukalem i pytalem się to dobry wyborem będzie Nauka Jazdy Delta przy ul. Struga. Mają całkiem fajne motory i cena 900 zł. Co wy myślicie o tym ?? może inne miejsce możecie polecic, albo macie juz jakieś wyrobione zdanie o Delcie.PozdrawiamWojt@s P.S Wreszcie będzie legal :smile: Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Wojt@s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEWIÓRKA Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam.Polecam Delte w zeszłym roku robiłam tam prawko na A i B. I co do kat. A Delta jest najlepsza.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 cześćrok temu miałem ten sam problem, też miałem wcześniej kat.B ale dogadałem sie i na teorii nie siedzialem robiłem sobie teściki w domciu na kompie i bez problemu, a co do delty to sa OK kupowałem u nich dodatkowe godziny bo tylko oni mieli motocykl taki jak na egzaminie a to dla nas poczatkujacy jets wazne;-) mila obsluga pokazali co i jak,i zdalem, polecam tez zdawalem w lodzi nie bylo tak zle jak przejedziesz ósemeczke to na miescie zdasz powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie. O to mi chodziło. Pozatym zaczynam w maju kursik więc będzie ciekawie :P Ciekawy jestem czy będę musiał chodzić na tą całą teorie.Zobaczymy :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamieniu Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie. O to mi chodziło. Pozatym zaczynam w maju kursik więc będzie ciekawie :biggrin: Ciekawy jestem czy będę musiał chodzić na tą całą teorie.Zobaczymy :buttrock:Wal jak w dym do BAJON'a, przy cmentarzu na Mani. Dogadasz sie co do teorii, dostaniesz płytke z pytaniami testowymi (takie same pytania na testach), ogólnie jest zajefajna firma. Polecam. W zeszłym roku robiłem u nich kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 jesli temat juz byl to oczyszczalnia a ja bede wdzieczna za link, bo przegladalam forum, ale nie znalazlam (ale ja blondynka jestem :buttrock: )znacie jakas dobra szkole w Lodzi? instruktora pasjonata nie kata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEWIÓRKA Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja polecam DELTĘ Pana Dariusza Lenarta.Biuro mają na Struga 4 i na Maratońskiej przy Liberty Motors.Ja tam robiłam kurs i jestem uważam, że Pan Dariusz zna się na tym co robi, tymbardziej, że też jeździ motocyklem na codzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 3 tygodnie temu sam szukalem jakiejs dobrej szkoly w lodzi i tez wypadlo na delte.. przeczytalem wtedy te 2 watki: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=43600&hl= http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=38156&hl= pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Proponuję jak wyżej DELTĘ oraz WOTA CZYLI rodzinnie. Adam i Darek są szwagrami .W porządku szkołypodchodzą normalnie do A a nie jak inne szkoły od łaski na uciechę na zasadzie " masz motocykl i trenuj.Sam MIAŁEM PRZYJEMNOŚC kończyć kurs i wszystko O.K. Polecam?? :icon_mrgreen: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEWIÓRKA Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Odświeżę trochę temat i zapytam: czy wiadomo na czym będzie się w tym roku zdawać w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi