mtcross Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 Mam okazje zakupic taki motocykl, ale swiadomosc wadliwosci skrzyni biegow tego modelu jakos mnie odpycha :? Wiem ze naprawa wycietego biegu nie jest bardzo kosztowna ale czy istnieje mozliwosc trwalego usuniecia tej fabrycznej wady przez serwis :?: :!: Raz juz przezywalem niespodziewane zblokowanie tylnego kola przy 90km/h i nie chce tego powtarzac :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja powiem tak... wszystko da się zarypać, każdą skrzynie. Mi w mojej starej XJ też zablokowalo tylnie kolo, tylko przy mniejsze prędkości 70-80 (nie pamiętam). Sprzęt mial zarypany 3 bieg i zmienialem biegi z 2-4 odrazu.. jade sobie jade, a tu łup i żużel na asfalcie...masakra. Koszty wymiany to 500zł, za używaną skrzynie i nowy jeden wodzik, nielicze robocizny, bo sam to robiłem. W przypadku naprawy YZF koszty będą, dużo większe... Ps. Z wymienioną skrzynią juz nie miałem problemów, jednak XJ, to nie YZF, no i ja nie pale gumy zmieniając biegi i nie odwijam innych ekscesów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi