Wicher Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Yogi, już Ci szczegółowo opisałem na GG, jak to zrobić i mam nadzieję, że sobie z tym poradzisz:D Co do spray'ów, to można zrobić to tak: Idziesz do dobieralni, nabijają Ci wybrany lakier w puszkę. Jeżlei metalik, to można na dwa sposoby: baza i klar w jedną puchę, lub osobno baza i osobno klar(to pierwsze rozwiązanie nieco gorsze) Jest to taki sam lakier jaki byś Yogi nalał sobie do pistoletu i nie wiem w czym tutaj tkwi problem. Chyba, że wszyscy wychodzą z założenia, ze nabita puszka ma mniejsze ciśnienie niż to panujące w pistolecie i stąd(niby)gorszy efekt. Z drugiej strony spróbujcie wylać bezbarwny z pistoletu pod dużym ciśnieniem na zacisk hamulcowy:D Życzę powodzenia..........ale w jego wycieraniu z zacisku i podłogi;) Pozdrawiam i powodzenia życzę :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 dzieki za poradya czym byscie pomalowali lagi przedniego zawieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 www.fantachrome.pl Tam możesz polakierować wiele rzeczy, nie tylko lagi, bardzo ciekawą techniką. Zobacz zakładkę LAKIERNIE i tam są adresy lakierni. Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekc Opublikowano 6 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Wracajac do dekla. Padło na proszek . Całość piaskowanie + lakierowanie 25 złociszy. Dzieki za udzielane rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Z drugiej strony spróbujcie wylać bezbarwny z pistoletu pod dużym ciśnieniem na zacisk hamulcowy:D Życzę powodzenia..........ale w jego wycieraniu z zacisku i podłogi;) Pozdrawiam i powodzenia życzę :) Nie widzę żadnego związku zrobienia zacieków z lakierowaniem zacisków hamulcowych czy czegokolwiek innego. Czy chodzi Ci o to że kształt skomplikowany, że mały element, czy o coś jeszcze innego? Mam w pracy lakiernię i lakierników którzy znają swój fach i nie zauważyłem żeby mieli kłopoty z zaciekami. Malują nawet bardzo małe i skomplikowane elementy bezbarwnym lakierem i NIGDY nie widziałem żeby wycierali po tym podłogę z zacieków. Sądzę ze kłopot tkwi w czym innym. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Wszystko się zgadza Avalon, tylko gdyby Yogi był lakiernikiem, to nie zadawałby takich pytań. Chciałem tylko przestrzeć przed ewentualnymi błędami ludzi nieco mniej wprawionych czy obytych z tym fachem:lol: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgadzam się z postem powyżej , moge tylko dodac że przy malowaniu aluminium lakierem bezbarwnym, należy pokryc malowany przedmiot cienką warstwą podkładu bezbarwnego do aluminium. Wyeliminujemy pózniejsze odłażenie lakieru oraz ułatwimy sobie malowanie ( zacieki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi