Sputnick Opublikowano 1 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam!Mam zamiar zalozyc sobie gaznik z simsona do charta (od charta ciezko dostac, teraz mam z motorynki). Czy to bedzie dzialac ? I jesli ktos zna srednice gaznika simsona i tego krocca na ktory sie go zaklada to prosze o podanie. Ma ktos na sprzedaz gaznik z charta albo simsona ? Sputnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikusss Opublikowano 1 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2005 ojoj sputnick :) ten twoj sprzet to ma silnik do kapy :Ddolaczam sie do pytania na temat gaznika - jego przeznaczenie u mnie to tajemnica :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 gaznik w simku ma 16mm srednicy na 100% jak srednica bedzie ci pasowac to tylko podpiłuj dziury w gazniku i cylindrze aby sie zgrywały i heja, ale nie wim czy chart ma 16mm srednicy,raczej wątpie motoryna ma chyba 12mm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 19 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Dzieki :]Tak wiec srednice wygladaja tak:motorynka i podobne - 12mmchart-14mmsimson-16mm UWAGA! SPRZEDAJA GAZNIKI Z MOTORYNKI JAKO GAZNIKI DO CHARTA (NA PUDELKU PISZE CHART) CO POWODUJE PRZEGRZEWANIE I PRAWDOPODOBNIE ZACIERANIE SPRZETA. WIEC SPRAWDZAJCIE CZY TO 12 CZY 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 z tego co ja wiem sytuacje jest troche inna.To prawda że chart ma gaxnik taki jak motorynka lub binga jednak zdaje mi się że są to gaxniki o srednicy 12mm.NA gaźniku od simsona przy seryjnych kanałach bedzie ci się krztusił zalewał. To tak jakbym chciał montowac do simsona seryjnego gaźnik od mz np: 22mm(jesli takowy mz ma) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 z tego co ja wiem sytuacje jest troche inna. To prawda że chart ma gaxnik taki jak motorynka lub binga jednak zdaje mi się że są to gaxniki o srednicy 12mm. NA gaźniku od simsona przy seryjnych kanałach bedzie ci się krztusił zalewał. To tak jakbym chciał montowac do simsona seryjnego gaźnik od mz np: 22mm(jesli takowy mz ma)Przy dobrej regulacji bedzie chodził ciut lepiej niz na orginalnym tylko trzeba wyrównac kanały. Ja miałem gaźnik od simsona w motorynce i było super, oczywiście po godzinie regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 To prawda że chart ma gaxnik taki jak motorynka lub binga jednak zdaje mi się że są to gaxniki o srednicy 12mm. Gow^* prawda ,Chart ma gaznik 14MC o srednicy 14mm z przyslona rozruchowa lub Bing tez o srednicy 14mm tez z przyslona !!!! Mi to nie przypomina gaznikow z motorynki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Dobra sory nie znam sie widać na gaźnikach Chartow za dobrze ale to nie znaczy że nie można sie pomylić. No ale racja jest po twojej stronie. A co do gaxników to ktos może wie jaką średnice ma ukraiński gaźnik k32 od motoroweru wierchowina 5. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 ale mozna pokombinowac i rozpiłowac kruciec ssacy w charcie na sr. 16 mm i dac gaznik od sima, to da sie zrobic iglakami jesli kruciec jest odpowiednio gróby i da sie te pare mm zeszlifowac, a gaznik od sima przerególowac i bedzie działac (powinno ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi