Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam Z czego robicie prowadnice ??? do Dniepra . Dorabiacie ? jeśli tak to z czego. Czy kupujecie noje od ruskich POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 29 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2004 ale które prowadnice :?:czy chodzi o te rurki popychaczy zaworów, bo ich się nie wymienia tylko same gumki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam Prowadnice zaworowe!!! Ja przerabiałem z traktorowych C-60 normalnie są mosieżne tak mi sie zdaje? Siakos nie mam zufania do ruskich. Kiedyś kupiłem od nich i każda miała inny wymiar i wogule na oko wyglądało że to ostatnie BADZIEWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikas Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Moze nie jestem znawca w sprawie boxerów ale junakowcy tez sie borykaja z tymi problemami... Żeliwo jest mocne ale ma zupełnie inną rozszeżalność cieplną niż aluminium z którego wykonana jest głowica, dlatego też może się zdażyć że prowadnica bądź też gniazdo się wysunie co z pewnością nie wpłynie kożystnie na przyszłość. Dlatego też fachowo powinno się to wykonać z brąz-alu. Ma rozszeżalność podobną jak aluminium a przy odpowiednim stopie BA1054 nie BA1032 !!! zachowasz naprawde wielką żywotność. Ale to tylko tak jak to robia junakowcy :) ewentualnie mozna wykozystac tanie zeliwo z C-60 ale trzeba wowczas pamietac o ciasnym pasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dokładnie.Prowadnice powinny być z brązalu który to stop ma bardzo zbliżona rozszerzalność do rozszerzalności materiału głowicy.O wciskaniu w głowice do ruska żeliwnych prowadnic zapomnijcie.Zwiększenie wcisku może spowodować pękniecie głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Pipcyk przecie oryginalnie sa zeliwne prowadniece, przynajmniej w uralu. Dzis mi wlasnie dorabiali i mowili ze albo "mosiadz" albo zeliwo. Ja chcialem mosiadz, ale facet powiedzial ze nie ma co kombinowac bo tu byly zeliwne i mi wstawil zeliwo. za 1 z dotarciem zaworu zaplacilem 30 zl Wyglada to niezle.. Zmartwilem sie teraz troche.. :) Chyba glowica mi nie peknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi