Sputnick Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 Witam!Bede teraz kupowal moto i mam zamiar kupic od kumpla simsona sr50. Na co zwracac uwage ,co i jak sprawdzic ? Nigdy przedtem nieprowadzilem simsona (jechalem z tylu wlasnie na tym simsonie 30 km i wrazenia byly dobre ,szybko i wygodnie). Motorek nie byl chyba od wrzesnia odpalany ,stoi caly czas w garazu. Pomozcie :] Nie chce kupic strucla. Sputnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 1 pierwsze co tp patrz czy rama nie jest krzywa .. ! wyheżdżasz na równiutki asfalt i przy pewenj prędkosci puszczasz kierownice ,, jak będzie jechał prosto to dobrze .. jak będzie sam skręcał to źle ... tylko nie przechylaj się . :banghead: 2 .numery na ramie i na silniku 3. luzy we wszystkich możliwych miejscach ... czyli koła , prrzód , wahacz itd.4 . silnik jak pracuje itd czy nie stuka nie dzwoni i takie tam5 a potem wizualka .... pamiętaj sprawdzaj wszycho co ci się podejżane wyda ..... a za ile kupujesz ??? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 20 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 Cena narazie 1850 ,niby same niemieckie czesci i kopyto ma nieziemskie. Ale niepokoi mnie jedna rzecz ,raz siemak sie skaszanil: szarpal ,gasl ,przerywal (im cieplejszy tym bardziej) i jak sie kolesia spytalem co to bylo to powiedzial ze kondenstator byl zepsuty. Prawda to ? Sputnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 wszystkie objawy pasują do kondensatora, z wyjątkiem tego:(im cieplejszy tym bardziej)czasem kondensator się po prostu odczepi, tak że raz dotyka do masy a raz nie (fajnie wtedy iskrzy :lol: ) wtedy występują takie objawy jak mówiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ta cena 1850 czy to nie zadużo :?: Tzn tak chodziły kiedys simsony i po 2 tys ale jak to od kumpla to spróbuj sie stargowac ile da bo w tej cenie mozna juz kupic jakiegos japończyka 50 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdl4ty Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 zgadzam sie z BoLsem to troche za duzo jak na Simka po sasiedzku w stanie uszkodzenia , pogadaj z gosciem moze opusci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 5 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Juz kupilem Charta :] Jakby ktos chcial tego simka to moge dac namiar na typa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 POchwal sie za ile i jakiego daj jaka fote :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 5 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 http://forum.motocyklistow.pl/album_page.php?pic_id=29 Jest tutaj :] Kupilem za 890zl. Nie dzialaja kierunki ,wytarty cylinder i wybita glowka korobowodu (pewnie stukowe) reszta to duperele. Przyjechalem na nim z Katowic do Gliwic 30 grudnia (ponad 30km) :] Teraz robie z Nikusssem remont :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Heh nawet ładny tylko cos ten przedni błotnik mi sie nie podoba no i ....cena czasem troszke nie za duza jak na moto do remontu :?: Ja swoja yamahe kupiłem za 650 i w lepszym stanie niz twoja (z tego co piszesz) ale gratuluje i życze miłego użytkowania :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikusss Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 hmmniby dosc duzoale w silniku chodzi ladnie skrzynia cala, wal i cylinder w zasadzie w kazdym romecie jest na dzien dobry do zmiany :D wizualnie wyglada ladnie, mechanicznie ma dobre opony, pare walkow w elektryce (ech bedzie zabawa na wieczorki ze schematem): w silniku zrobi sie szlif spasuje kanaly w zabrzu koles zrobi wal i bedzie spokoj... ja uwazam ze silnik w romecie dobrze przejrzec zaraz po kupieniu - wtedy wiadomo na czym sie stoi :) ja aktualnie wkladam do motorynki silnik 019 z 50-T1 troche podrasowany i zaraz po kupieniu caly zostal rozebrany do ostatniej srubki, wymiana wszystkich lozysk uszczelnien, wyrownanie karterow, porzadne flaki do skrzyni, nowe sprzeglo, popasuje kanaly, zloze na nowe uszczelki, chce zalozyc wiekszy gaznik (simson :]) dobry wydech oczywiscie i poszerzenie kanalu dolotowego :D do tego zaplon elektronik - da sie dokupic do niego te male cewki? bo mi jednej brakuje ;( i modulu tez ;)( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Heh nawet ładny tylko cos ten przedni błotnik mi sie nie podoba no i ....cena czasem troszke nie za duza jak na moto do remontu :?: Ja swoja yamahe kupiłem za 650 i w lepszym stanie niz twoja (z tego co piszesz) ale gratuluje i życze miłego użytkowania :!: A ma papiery ta twoja jamacha? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ma wszystkie papiery tylko ,że jest wyrejestrowana w niemczech była jeszcze bez akumulatora i tak to w sumie wszystko spoko przebieg 16 000 tak ,że raczej malo silnik nigdy nieotwierany (tzn teraz juz tak :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi