truck.daw Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 choć temat widzę zapomniany trochę, ale mam pytanie odnośnie spalania tego motora, jakie jest realne zużycie paliwa w jeździe po samym mieście, czy zejście do poziomu 5 l/100km jest awykonalne? Jeżeli tak, to jakim motocyklem by się to udało ( najlepiej do 7 tys.) ?Z tego co czytałem to np bardzo zaciekawiła mnie Yamaha YBR 250, ale jest to prawie nowy model i jest on za drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 choć temat widzę zapomniany trochę, ale mam pytanie odnośnie spalania tego motora, jakie jest realne zużycie paliwa w jeździe po samym mieście, czy zejście do poziomu 5 l/100km jest awykonalne? Jeżeli tak, to jakim motocyklem by się to udało ( najlepiej do 7 tys.) ?Z tego co czytałem to np bardzo zaciekawiła mnie Yamaha YBR 250, ale jest to prawie nowy model i jest on za drogi...Nigdy nie sprawdzałem ile paliła moja kawa w mieście ale w trasie było to około 4/100. Pewnie więc spalanie poniżej 5 w mieście jest jak najbardziej realne Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Ramone Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 siemkaja nawinolem swoja ereczka około tysiąca km w tym sezonie. Generalnie służy mi jako pojazd do pracy,wiec przeciskam sie w warszawskich korkach :)Jak dla początkującego i na miasto moto rewelacyjne Zwinna,zgrabna.w mieście i korkach bierze ok 6l.Uważam że dokonałem dobrego wyboru :) Mam zamiar polatać ze 2 sezony minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommm Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 A jak wyglądają osiągi takiej kawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Wąsak Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 choć temat widzę zapomniany trochę, ale mam pytanie odnośnie spalania tego motora, jakie jest realne zużycie paliwa w jeździe po samym mieście, czy zejście do poziomu 5 l/100km jest awykonalne? Jeżeli tak, to jakim motocyklem by się to udało ( najlepiej do 7 tys.) ?Z tego co czytałem to np bardzo zaciekawiła mnie Yamaha YBR 250, ale jest to prawie nowy model i jest on za drogi... Temat rzeczywiście zapomniany więc mimo, że post z kwietnia to odpowiem ponieważ jestem nowy i chcę się udzielić ;)Dokonuję co każde tankowanie pomiarów androidową aplikacją Fuel Log. Z moich dzienników tankowania wynika, że od czerwca 2011 (7000km przejechano) odpowiednio:średnie spalanie 4.81L/100kmmaksymalne spalanie: 5.54L/100kmminimalne spalanie: 3.86L/100km Z tych 7000km około 3000 było przejechane w dłuższej trasie - rekord padł na drodze z Łodzi do Wrocławia w kierunku Karpacza :)W praktyce, bardzo zależy to od jakości paliwa i sposobu jazdy. W trybie ekonomicznym - czyli zmiana biegu przy 5.5krpm, temperatura powietrza 15'+ spalanie nie przekracza 5. A jak wyglądają osiągi takiej kawy? Osiąga prędkość 120km/h wystarczająco szybko, żeby niedoświadczony użytkownik się uśmiechał. Powyżej 120km/h jazda na dystansach dłuższych niż 1km przestaje być "prawdziwą" przyjemnością. :) Cytuj -- john Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Ramone Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Teraz moge powiedziec z perspektywy 6 tysiecy przejechanych km:Średnie spalanie : 5,1litraMinimalne: 4,0lMax: 6l Na serwis wydalem jakies 400 zl. Synchronizacja gaznikow i zawory. Olej wymienialem sam. Motocykl do miasta super. W trase z plecaczkiem i bagazami mniej wygodny ale wlasnie jestem nim w gorach i bawie sie swietnie:)Na pierwsze moto wymarzony. Mialem kilka sytuacji w zyciu ze pare koni wiecej i pare kilogramow wiecej bylo by krucho. A tak zyskalem tylko doswiadczeniePolecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi