Mazda82 Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 Witam. od dłuzszego czasu meczy mnie moto z silnikiem malucha+ skrzynia,dyfer,rama z M72. czy ktos juz widział takie cuś? silnik trzeba zespolic ze skrzynią, tu maly problem :buttrock: zawias przedni to myslałem z japonca dac. Błotniki cos w stylu Jaskowskich, zastanawiam sie nad kołami 16? a moze inne szerokie na grubum profilu? A i silnik z malca na wolnych obrotach nie trzepie na boki przy dobrze ustawionym zaplonie. Ktos ma takie moto w Pile, ale namiaru nie mam. Jestem ciekaw jaki byłby koszt budowy... :mrgreen: Ale i tak najpierw moja czarnula musi przejsc metamorfoze, pozniej dokonczyc budowe "Gnieciuch GM175". Puszke musze kupic..... :banghead: a sam126 to moze na sezon 2006 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam! Taki temat już był poruszany. Poszukaj. W sprawach technicznych nie pamiętam, co było problemem. Wspominano tylko, że silnik od maluacha przymocowany do ramy ma tak duże wibracje, że nie da się usiedzieć na takim motorze, a i jego wytrzymałość jest narażona, właśnie ze względu na wibracje. Zobacz jak silnik jest zamocowany w maluchu i jak on tam chodzi (tzn. skacze). Pozdrawiam, Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Pomysł ten nie podoba mi się z dwóch względów:Pierwszy jak już pisał kolega Koza to wibracje od silnika – chopper musi mieć „dobre” wibracje, ale bez przesady.Moim zdaniem silnik w motocyklu to bardzo ważny element, silnik musi się po prostu dobrze prezentować a serce „Malca”? Ładne nie jest (delikatnie mówiąc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35687927Tu masz gotowe polaczenia takie silnika ze skrzynia z rusa.Mozesz sie tez z tym gosciem skontaktowac,moze posluzy Ci radami. PS.:Juz tego linka zamieszczalem w tym temacie,tylko ze ten temat jest dwa razy zalozony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 A tak w ogóle to dlaczego silnik od 126?Bardzo ładnie wyglądają silniki od zaporożca, mamy na stronie zdjęcie, Victoria 1200. Zapraszam do obejrzenia. Pozdrawiam, Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 A po cholere skadas ruska z silnikiem od "Malucha"? Nie lepiej czas i pieniadze poświęcone na przeróbki wykorzystac do zrobienia remontu i poprawek w oryginalnym ruskim silniku? Efekt bedzie na 100% lepszy. "Ruskie" silniki są ładne i dosyć dynamiczne ("dolniaki" mniej wiecej tyle mocy co "kaszlak" a górnozaworowe ponad 30 KM). Poza tym odpada całe kombinowanie z połączeniem skrzyni z silnikiem itp. Zresztą jak ktos zauważył silnik malucha jest brzydki jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Silnik z malca - bo taki mam nowke poskladany ( dostalem w prezencie) z dokumentami. Mialem kaszla i silnik trzepie na boki tylko wtedy jak zaplon jest do dupy ustawiony i ma za niskie obroty. Silnik z malca jest tani w naprawie (np. cylindry tłoki pierscienie i swozenie.org to koszt 100zł.) mniej awaryjny niz roski. za 200zł robie prawie generalny remont albo kupuje uzywke. Jest taki moto w Pile silnik osadzony jest na poduszkach z poloneza a co do mocy kaszlowskiego serca to zawsze porawic mozna :mrgreen: Z ruska to tylko dyfer i skrzynia + wahacz, rama chyba inna zreszta zobaczy sie... Z silnika sa zdjete blachy od chlodzenia i termostatu jest gabarytowo maly. Silnik z zapka jest wielki i bardzo awaryjny, klopot robi aparat zaplonowy bo jest wysoko z bakiem trzeba kombinowac. JA NIE MOWIE ZE DOJDZIE DO STWORZENIA TEGO WYNALAZKU :mrgreen: ale........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 czesc posiadam mase zdjęć moto z silnikami o d malca są one ze skrzyniami od rusków od malucha od junaka od awoka i od jawy jets ich chyba ze 20 kolekcjonuje takie motorki bo są nadzwyczaj orginalne z paroma właścicielami gadałem jak się jeżdzi na takich sprzetach odpowiedzi i wrażenia były były skrajnie różne bo i sprzety były różne jeden znajomy jeżdzi na takim 8 rok i sobie chwalił jak ktoś chce to mu wyśle [email protected] pozdrawaim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi