andrzej82 Opublikowano Wtorek o 17:21 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:21 Witam wszystkich serdecznie, Jestem zielony w skuterach więc chciałem spytać się was o poradę. Mój 16 letni syn zrobił prawo jazdy kat.A1 i teraz czas zakupić dla niego skuter. Chłopak ma 2 metry wzrostu i prawie 100kg wagi. Jazda głównie po Warszawie i okolicach. Na jakie modele/roczniki proponuje od zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Przy jego gabarytach na cokolwiek by nie wsiadł będzie wyglądał ... nie wspominając o maszynie. No wielkie chłopisko. Czymżeś go karmił że tak urósł ? 😉 Miasto itp - tylko i wyłącznie skuter, coś klasycznego jak Piaggio itp... bez problemu sobie z nim poradzi, na dodatek tam wszystko między 50cm3 a 300cm3 wygląda niemal tak samo zatem parkujesz gdziekolwiek, między rowerami, na chodniku przy krawędzi prostopadle czy na płatne parkingi wjeżdżasz "przerwą" (dla rowerów) w szlabanie i stawiasz za free. Np https://www.piaggio.com/pl_PL/models/liberty/liberty-125-4s3v-2025/ na moje przy wyglądzie tego skutera (czyli duże koła, przednie ma 16") "zniknie" ten jego wzrost. No chyba że woli coś nowoczesniejszego a mniej stylowego to wtedy np QJ Motor MTX 125 i masz aż 15KM i silnik już chłodzony cieczą Albo jakie TRX/SRK tego samego producenta ale... tutaj obawiam się że będzie wyglądał trochę komicznie z tym swoim wzrostem Edytowane 10 godzin temu przez Piasek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi