Jump to content

Poszukuję 125cm3 dla 2m nastolatka

andrzej82
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie,

Jestem zielony w skuterach więc chciałem spytać się was o poradę. Mój 16 letni syn zrobił prawo jazdy kat.A1 i teraz czas zakupić dla niego skuter. Chłopak ma 2 metry wzrostu i prawie 100kg wagi. Jazda głównie po Warszawie i okolicach. 

Na jakie modele/roczniki proponuje od zwracać uwagę?

Przy jego gabarytach na cokolwiek by nie wsiadł będzie wyglądał ... nie wspominając o maszynie. No wielkie chłopisko. Czymżeś go karmił że tak urósł ? 😉

Miasto itp - tylko i wyłącznie skuter, coś klasycznego jak Piaggio itp... bez problemu sobie z nim poradzi, na dodatek tam wszystko między 50cm3 a 300cm3 wygląda niemal tak samo zatem parkujesz gdziekolwiek, między rowerami, na chodniku przy krawędzi prostopadle czy na płatne parkingi wjeżdżasz "przerwą" (dla rowerów) w szlabanie i stawiasz za free.

Np

https://www.piaggio.com/pl_PL/models/liberty/liberty-125-4s3v-2025/

na moje przy wyglądzie tego skutera (czyli duże koła, przednie ma 16") "zniknie" ten jego wzrost. No chyba że woli coś nowoczesniejszego a mniej stylowego to wtedy np QJ Motor

MTX 125 i masz aż 15KM i silnik już chłodzony cieczą

Albo jakie TRX/SRK tego samego producenta ale... tutaj obawiam się że będzie wyglądał trochę komicznie z tym swoim wzrostem

Edited by Piasek80